Een beetje regen….

Cor zat het weekend nog in Finland. Het hele weekend had ik nog geheel voor mijzelf. Vrijdag na lang onderzoek op internet, de knoop doorgehakt en 2 nieuwe lenzen voor mijn camera gekocht in de Dubai Mall. Het is weer shoppingfestival, aanbiedingen overal en met wat onderhandel technieken kan je vaak nog extra korting krijgen, plus de filters gratis en de foto-tas. Een 80-400 superzoom lens 1:4.5 en een 50mm 1:1.4, beide van Nikon. De superzoom lens zegt het al, je kan heel goed inzoomen :), en de 2e lens is met name erg geschikt om binnen foto’s te maken met weinig licht. Je zal dus niet heel snel een flitser nodig hebben. Een geslaagde shopping dag was het.

Zaterdag met Priscilla afgesproken om een dagje foto’s te maken in Ras Al Khaimah. Dit is het meest noordelijke emiraat, en is erg authentiek. Er zijn bergen, mooie kleine plaatsjes met visserhaventjes, verlaten dorpjes, mangroves en bergen, heel divers dus. Helaas regende het die dag en wat we gepland hadden, hebben we maar snel laten schieten, want de foto’s zouden erg somber en saai worden. Snel richting de bergen gegaan, want met regen is de kans aanwezig dat de wadi’s vollopen en dat watervallen ontstaan die de rest van het jaar droog staan.

Al in RAK stad bleek al snel dat het niet zomaar geregend had. Vele wegen stonden blank en naast de kant van de weg, zagen we diverse ‘verdronken’ auto’s die weggesleept moesten worden.

REGEN1_resize

Snel hebben we de stad verlaten om richting bergen te gaan. In de bergen werden de luchten steeds dreigender, en samen met de diverse kleuren van het gebergte krijg je vaak een erg imponerende dreigende sfeer. Wel erg bijzonder om te zien, want hier is het best zeldzaam om dit soort weer te hebben.

20090206-DSC_1409_resize

REGEN2_resize

REGEN3_resize

Een keertje waren Priscilla en ik naar beneden geklommen om foto’s te kunnen maken van dichtbij. Het druppelde een beetje en dat is niet erg, maar toen begon het toch ineens te hozen… Binnen 15 seconden waren we beide doorweekt :(, gelukkig bood de verwarming in de auto uitkomst. De wadi die we ingereden waren, was veilig, want Priscilla wist dat ze aan een nieuwe weg bezig waren die tot ver in de wadi klaar was en deze weg is verhoogd, de oude onverharde weg was nu min of meer de rivier.

REGEN4_resize

Filmpjes (MOVIES)

Bekijk de 2 filmpjes om een indruk te krijgen met hoeveel geweld het water door de wadi’s kan stromen.

REGEN5_resize

REGEN6_resize

REGEN7_resize

Het was een leuke en gezellige dag. We kunnen beide echt zeggen, dat we precies op het goede moment waren op de goede plek, wat wij gezien hebben is erg uniek.

Man drowns after pick-up is caught in wadi floodwaters in RAK

Ras Al Khaimah: An Emirati died and four others sustained serious injuries when their vehicles were submerged after heavy rains flooded a wadi in Ras Al Khaimah on Saturday.Saeed Mohammad Ali Habas, 35, drowned after his vehicle went astray in Wadi Ghaleelah. The victim, his relatives and friends said, had been on his way to his farm in the area, but lost control of his white pick-up. A number of people tried to save him with a rope but failed. The accident was reported to the police who dispatched a helicopter, but Habas was pronounced dead at the scene. The victim’s body was sent to Saqr Hospital and will be handed over to his family for burial soon.

In other incidents, two other vehicles carrying four Emiratis were also submerged in the wadi. They were saved by residents and later taken to hospital for treatment.

Normal practice

Heading to wadis to watch rainfall is considered a normal practice in the emirate.

A senior police officer said stations all over Ras Al Khaimah had repeatedly warned about the danger of wadis during rainfall. Major Saeed Al Yamahi, who heads the Air Wing at RAK Police, said the department’s helicopter had been patrolling the emirate to provide help. He added that the helicopter had been instructed to work around the clock to help residents, and that it had rescued many people whose vehicles had become stuck in wadis.

Residents of the remote area of Shaam and Ghaleelah said rainfall in Wadi Ghaleelah posed a severe danger. They said many of their homes and shops, especially those close to the main street, had been flooded. Residents had been working together to clear the water and had called for help from the authorities. The Municipality announced that water pumping vehicles would be assigned to help residents.

Gulfnews: February 6, 2010

One thought on “Een beetje regen….

 1. Dat we op het juiste moment op de juiste plek waren lijkt me inderdaad wel duidelijk.

  Nou eindelijk ben ik ook zover hoor, ik ben nu de fotos aan het uploaden van ons avontuur in RAK 🙂
  btw mooie fotos hoor, maar dat had ik je al verteld he :-).
  Ik heb helemaal geen fotos van jou, wat erggggg…. ik heb wel ff wat fotos van jou gejat waar ik op sta hihihihih.
  Ik heb alleen maar fotos van water, water en nog eens water hehe.

  Fijne avond!!
  XXX
  Fernando

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *