Jessica is weer langs geweest!

Jessica hebben we net weer uitgezwaaid, ze was de laatste bezoeker van dit ‘seizoen’. De zomer is er weer en overdag wordt al af en toe de 40 graden gehaald. Gelukkig hadden we vorige week nog een paar avonden geluk om buiten te kunnen zitten. He was weer erg gezellig en aangezien Jessica al voor de 3e keer bij ons is, weet ze precies wat ze wilt doen………. heerlijk uitslapen, en relaxen bij het zwembad. ‘s avonds zijn we met zijn drietjes buiten de deur gaan eten en gelukkig is het ons nog gelukt om 2x zelf te koken tijdens de week dat ze er was. Cor en ik zijn niet echte goede kokers door de week na het werk, en met bezoek is het ook altijd leuk om op stap te gaan. Net als vorig jaar had ik weer een dag vrij genomen en hadden we samen 3 dagen vrij. De vrijdag heerlijk uitgebreid wezen lunchen bij Thai Kitchen in het Park Hyatt, samen met Hans, Priscilla, Linda en Ward. Al lang zeggen we tegen elkaar dat we dat een keertje moeten doen en eindelijk kwam het ervan. Als je van Thai’s eten houdt, is dit restaurant echt een aanrader. In de winter is de lokatie helemaal top, want dan kan je in de prachtige tuin aan de Creek zitten tijdens de brunch. Na afloop met zijn allen nog even wezen kijken naar de show huizen in Silicon Oasis waar we misschien heen verhuizen als de kleine er is.

Zaterdagmiddag zijn we naar ‘At the Top’ geweest, het uitkijkpunt van de Burj Khalifa, de hoogste toren van de wereld. Cor en ik waren hier nog niet geweest en zijn dus aangehaakt bij Jessica. Het zicht was redelijk voor de tijd van het jaar en het is zeker de moeite waard om een keer een kijkje te nemen. Voor ons toch wel extra leuk, omdat we ons eigen terras kunnen zien en de ramen van de woonkamer.

JESSICA4_resize

Op zondag moest Cor weer gewoon werken en zijn wij met zijn tweetjes naar Sharjah geweest om de Blue Souq te bezoeken. Helaas stonden we 1,5 half uur vast voor onze afslag in Sharjah en kwamen we pas iets voor 13.00 aan. De Souq gaat om 13.30 dicht om dan later weer om 16.30 open. Snel zijn we langs alle goudwinkeltjes gelopen en richting de textiel afdeling gegaan. Allebij hebben we een zwak voor sjaaltjes en zijn dit keer weer goed geslaagd in een klein winkeltje met een erg prettige, niet opdringerige verkoper. Hij bleef uiteindelijk open voor ons tot 15.00. Komende zaterdag ga ik weer terug, omdat ik nog een aantal cadeautjes voor nederland mee wil nemen.

JESSICA3_resize

Als bezoek uit nederland overkomt, vragen we soms wel of ze wat spullen mee willen nemen die hier niet te krijgen zijn en af en toe toch wel erg lekker is, zoals bijvoorbeeld pure chocolade pure hagelslag. Dit maal had ik een boodschappenlijst meegegeven, dat bestond uit een aantal Zwitsal produkten (het ruikt zo enorm lekker en naar babies :)), beschuit en muisjes. Inmiddels weten we als Jessica er is, dat het een beetje Sinterklaas is voor Cor en mij en bijna elke dag heeft ze wel een klein pakje voor ons beiden. Cor is verblijd met een aantal repen Bon Bon Bloc en superhandige oordoppen die hij straks wellicht nodig zal hebben ;). En voor mij had Jessica de rest van de Zwitsal-lijn meegenomen en heerlijke conditioner van John Frieda die onvindbaar is hier in Dubai (heel af en toe te vinden bij de Choithram). De week hebben we afgesloten bij Frankie’s in de Marina en genoten van goed Italiaans eten en goede wijn, volgens Cor en Jessica.

JESSICA2_resizeCor is inmiddels vertrokken voor zijn fietstocht door Zwitserland en Jeoly is ook bij ons gestart. Het is wel wennen iemand anders permanent in huis, maar heerlijk om thuis te komen en het eten staat klaar, de was is gedaan, bed opgemaakt en alles heerlijk schoon. Ze weet goed van aanpakken en heeft ook snel weer orde gebracht in onze kledingkasten. Ze weet dat ze het de komende tijd erg rustig zal hebben. Maar als de kleine er is, zijn we dolbij. Ze heeft veel ervaring met jonge pasgeboren babies en is in onze ogen de perfekte oppas voor als ik weer ga werken. We wilden eigenlijk iemand hebben vanaf 1 juli en waren al wel een beetje aan het rondkijken en interviews aan het houden. Per toeval zag ik de oproep van het ‘oude gezin’ waar zij werkte. Zij zochten een nieuwe familie voor haar, want ze gaan verhuizen. En omdat zij erg tevreden waren over haar en graag wilden dat zij in Dubai kon blijven werken, hebben ze wat reclame voor haar gemaakt. Door de goede feedback hebben besloten om haar wat eerder aan te nemen. Het was al snel duidelijk dat er een groot verschil is in dames die zich aanbieden als nanny. Jeoly spreekt goed engels, en spreekt zelfs de letter f goed uit, wat voor veel filipino’s lastig is.

JESSICA1_resize

Bij deze nog twee foto’s met de buik van 30 weken. Cor wilde deze perse maken, en we realiseerden ons dat we eigenlijk nog helemaal niet van dat soort foto’s hebben. Dus het werd wel tijd! Ik voel me nog steeds goed, maar begin nu helaas wel last te krijgen van opgezwollen voeten, ook omdat de zomer hier nu echt aangebroken is. Ik kijk uit naar het koelere weer. Nog 2 weekjes en dan brengen Cor en ik voor het eerst sinds 2 jaar samen een bezoek aan nederland!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *