MRI Scan

MRI

Zoals velen van jullie waarschijnlijk al weten heb ik een klein probleempje met mijn linkerschouder. Deze heb ik de afgelopen jaren regelmatig half of helemaal uit de kom gehad. De laatste keren waren met achteruit zwemmen en met duiken, waarbij iemand op mij sprong. Voordat ik naar Dubai vertrok heb ik in nederland ook al wat artsen gesproken en mijn probleem blijkt tegenwoordig redelijk goed te opereren zijn. De hele onderzoeksmolen ben ik niet ingegaan, aangezien ik in october net op het punt stond om te gaan verhuizen naar Dubai.

In nederland ken je je weg en weet je wel dat de gezondheidszorg goed geregeld is. Maar hoe ziet dat er uit in een land als de Verenigde Arabische Emiraten. Gemiddeld is het denk ik erg goed, maar het verschilt heel erg qua ziekenhuis hoe modern het is. Na veel rondgevraagd te hebben bleek het American Hospital het beste uit de bus te komen. Zo gezegd zo gedaan en na een gesprek met een orthopedisch chirurg moest ik onder de MRI. Bij de MRI die ik heb gehad, krijg je contrastvloeistof in het gewricht gespoten, zodat de scan beter leesbaar is. De scan kon gelukkig snel worden ingepland, geen lange wachtlijsten en na afloop kreeg ik een cd-rom mee met alle foto’s. Geen idee uiteraard hoe ik het moet interpreteren, maar het ziet er wel redelijk fancy uit.  De uitslag moet ik nog krijgen en het bijbehorende advies welke operatie geschikt is voor mij. Maar de arts van de scan gaf al wel aan dat ik veel te veel ruimte in mijn schouder heb. Hij kon namelijk de maximale hoeveelheid vloeistof inspuiten, wat eigenlijk erg ongebruikelijk is.

Na ons weekje nederland weet ik meer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *