Diafragma, sluitentijden en meer…..

DSC_0778_resize

De weken vliegen weer voorbij. Ik ben nu alweer 6 weken werkzaam bij Supreme als business unit controller. Tot nu toe is het allemaal heel positief. Heel veel moeten lezen uiteraard, nieuwe systemen leren kennen en vooral heel veel, heel veel nieuwe gezichten. Vorige week een etentje gehad met alle controllers en Finance directors die in Dubai werkzaam zijn. Dit is toch een groep van 18 man, erg gezellig. Het etentje was bij een italiaan in Old Town met prachtig uitzicht op de nieuwe fontein van de Dubai Mall. We hebben ervan genoten, maar ik moet er niet aandenken om in een appartement er vlak bij te wonen. Elk half uur barst de fontein, inclusief muziek en lichtshow weer los.

Eind mei ga ik met een collega naar Karachi en dan krijgen we een rondleiding door de haven om een idee te krijgen hoe het lossen van de containers plaatsvindt. Begin juni staat een werkreisje gepland naar Afghanistan om daar de locale operaties te bezoeken in Kabul en Kandahar. Op de planning staan de bakkerij in Kabul, waar het overgrote deel van het brood voor de troepen wordt gebakken, het distributie centrum en duty free winkels voor de militairen. Een verslag hiervan volgt later in de zomer!

We proberen nu het nog kan de weekenden zoveel mogelijk buiten door te brengen. Cor heeft het fietsen weer helemaal opgepakt en ik ga lekker duiken en sinds kort fotograferen. Helaas is Cor afgelopen vrijdag heel vervelend gevallen en ligt hij er even uit. De grote schaafwond op zijn dij moet eerst helen en komend weekend gaat hij een weekend naar Nederland voor de bruiloft van Willy. Begin april heb ik een digitale spiegelreflex camera gekocht (Nikon D90). Ik loop er al lang om heen te draaien en ik dacht met een nieuwe baan, kan ik mezelf best een cadeautje geven ;). Met zo’n mooie camera moet je wel fotografieles nemen, anders gebruik je waarschijnlijk 95% van de functies niet en dat zou erg jammer zijn. Een vriendin van me (Priscilla) geeft fotografieles door de week. Aangezien Linda en ik werken, zullen wij het in het weekend moeten doen of ‘s avonds. De lessen zijn erg gezellig en heel erg op de praktijk gericht. Van te voren krijgen we de theorie per mail en op lokatie moeten we opdrachten in de praktijk uitvoeren. Het resultaat zie je gelijk op je camera en bij vragen is de juf direkt beschikbaar. Heel erg prettig, en aangezien we ongeveer priveles hebben gaan we supersnel door de stof. De eerste les zijn we naar de dierentuin van Al Ain geweest en les 2 naar de Creek in Bur Dubai en Bastakia. Tussen deze 2 lessen hebben we nog opdrachten voor thuis gekregen. Foto’s maken door de week en naar Priscilla mailen voor feedback. De camera neem ik nu altijd mee de auto in, zodat ik onderweg na het werk nog foto’s kan maken en goed kan oefenen met alle instellingen. Ik droom nu bijna zelfs van sluitertijden, diafragma, witbalans, over- en onderbelichten, matrix of puntselectie etc.

DSC_118 fotografieles_resize DSC_056 fotografieles_resize

DSC_060 fotografieles_resize DSC_002 fotografieles_resize

In de dierentuin van Al Ain. De mannen waren meegegaan, maar hadden ons al snel verlaten om biertjes te gaan drinken boven op de Jebel Hafeet en Marit had zich bij ons aangesloten om haar kennis weer even op te frissen.
DSC_197 fotografieles_crop

Flamingo’s in de Creek bij Ras Al Khor. Heel bizar en mooi. Een stukje natuurgebied, midden in de stad, naast de snelweg waar een grote groep flamingo’s leeft.

DSC_0751_resize DSC_0766_resize

Bastakia in Bur Dubai.

DSC_359 fotografieles_resize DSC_363 fotografieles_resize

Bij ons op de Walk bij JBR staan diverse fonteinen. Het is superleuk om daar langs te wandelen om de kinderen te zien spelen. Die duiken met het warme weer maar al te graag het water in. Je ziet ze enorm genieten en het is uiteraard erg leuk om te fotograferen.

DSC_0748_resize DSC_0754_resize

Linda en Priscilla!

Er staat nog 1 les gepland (een avond workshop), die we bij de Dubai Mall gaan doen. Ik kijk er al naar uit!

2 thoughts on “Diafragma, sluitentijden en meer…..

  1. Nou Engelien, volgens mij hebben we een nieuwe fotograaf!

    mooie foto’s

  2. Mooie fotos hoor Engelien!! Die schoentjes zijn ook erg goed gelukt!

    xx Priscilla

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *