International Day – GEMS Wellington Silicon Oasis

Afgelopen februari voor het eerst actief meegedaan aan International Day op Babette’s school. Vorig jaar was het de eerste keer dat Babette dit meemaakte op school en was heel erg teleurgesteld toen er geen Nederlandse inbreng was. Even navraag gedaan bij een paar Nederlandse moeders en niemand wilde eigenlijk de kar trekken. En aangezien ik tussen twee banen inzat heb ik de dames bij elkaar getrommeld en samen alles geregeld. Het was erg geslaagd, de gehele dag een feeststemming en leuk om alle kraampjes van de andere landen te zien. In totaal waren 34 landen vertegenwoordigd op de dag zelf. Heel veel hapjes geprobeerd van andere landen. Wij hadden met zijn allen pannenkoeken gebakken, stroopwafels uit Nederland geregeld en een paar soorten kaas van Frico gesponsord (12 kg 😀 )! Het was erg leuk om het enthousiasme van de kinderen te zien, alles te willen proeven en je merkt dat alle kinderen trots zijn als ze hun eigen land zien.

ECB_3191_resize

582

584_resize

De kinderen hadden allemaal een paspoort en vonden het heel erg leuk om zoveel mogelijk stempels te verzamelen. De jongste kinderen waren helemaal niet geïnteresseerd in de hapjes maar wilden alleen een stempel! De oudere kinderen wilden wel zo veel mogelijk eten en de hongerige pubers zorgden ervoor dat al onze 90 pannenkoeken snel op waren gegeten.

INTD1_resize

Klasgenootjes van Babette helemaal opgewonden om langs te komen. Het blijft fascinerend om al die nationaliteiten bij elkaar te zien en bij Babette in de klas zijn dat er 15.

ECB_3212_resize

INTD2_resize

ECB_3236_resize

INTD3_resize

INTD4_resize

ECB_3213_resize

Onze buren waren de Zwitsers en hun melkkoe was een groot succes.

INTD5_resize

INTD6_resize

INTD7_resize

INTD8_resize

Een Russisch meisje in prachtige klederdracht en een moeder uit Trinidad & Tobago.

INTD9_resize

Traditionele Egyptische dans.

ECB_3277_resize

ECB_3292_resize

ECB_3303_resize

INTD10_resize

ECB_3316_resize

INTD11_resize

Babette’s beste vriendinnetje uit haar klas Catarina uit Brazilië, heel blij met een Nederlandse vlag op haar wang.

ECB_3321_resize

ECB_3327_resize

ECB_3333_resize

619

De directeur van onze school moest ook aan de Nederlandse vlag geloven.

Mr. Gernon_resize

One thought on “International Day – GEMS Wellington Silicon Oasis

  1. What a nice way to show all the different nationalities. Babette is lucky to learn so young to get along with all different children. Good luck.
    I am on my way to Turkey tomorrow. Hug tante Yvonne, U.S.A.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *