Wadi Bani Awf

De zomer is nu helemaal aangebroken en dit merk je doordat de dagelijkse maximale temperatuur van dik in de 40 graden normaal is, en dit in combinatie met een hoge luchtvochtigheid resulteert in een gevoelstemperatuur van rond de 50. Niet aangenaam dus! Af en toe zitten er goede dagen tussen waarop je ‘s avonds nog een beetje buiten kunt zijn, zonder dat je gelijk doorweekt bent. Om de warmte even te ontvluchten zijn Cor en ik een tijdje terug weer naar Oman geweest om de bergen in te gaan. De hoogste bergtoppen zijn rond de 2800-3000m en met de auto kan je tot ongeveer 2000m komen. De temperatuur is daar veel aangenamer en droger, met 33graden is het heel erg comfortabel ten opzichte van Dubai. Het was een heerlijk dagje uitwaaien. Onderweg zie je redelijk veel Omani’s op de berg picknicken. Het blijft een grappig gezicht om dit te zien met hun witte dishdash en zwarte abayas. Naast de waditocht (Wadi Bani Awf) zijn we nog de ‘Al Huta Caves’ in geweest. Dit is een groot grottencomplex in de buurt van Nizwa. Ze waren niet echt heel bijzonder. ‘s Avonds laat weer terug naar Dubai gereden om ons weer klaar te maken voor een nieuwe werkweek. Cor is nu weer even een weekend in Nederland en over een paar weken gaan we heerlijk een weekje naar Kiev om Casper en Ruth te bezoeken. Casper werkt op de ambassade en binnenkort zit zijn termijn erop en gaan ze weer terug naar Nederland. Alex, Marcella & Milo komen uit Parijs over. Dat wordt dus weer heerlijk oude koeien uit de sloot halen. Ik ga morgen lekker duiken bij Dibba Rock in Fujeirah en ik hoop dat we geluk hebben en een walvishaai zien, die de laatste 3 weken wordt gesignaleerd. Verder een beetje aanrommelen in huis en de spullen pakken voor een weekje Kosovo. Voor mijn werk ga ik naar Pristina. In de Balkan hebben we in totaal 12 winkels in Kosovo, Bosnia en Macedonia. In totaal zitten er nog zo’n 15 duizend VN militairen. Dit had ik helemaal niet gerealiseerd, aangezien de oorlog al 10 jaar voorbij is. Onze zaken daar zullen het komende 1,5 jaar afnemen, omdat de VN heeft aangekondigd de troepen te gaan verminderen tot 4000 man per einde 2010. Ik kan dit tripje dus nog even meepakken.

Route

TRIP2_resize

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *