Vakantie – München

Na ons bezoek vorige zomer aan Singapore en Bali, wilden we graag weer naar Europa. Wat we het meest missen in het MO is een stad, dorp waar je gewoon kunt wandelen en restaurantjes gezellige terrasjes hebben. We hadden voor München gekozen om een paar dagen even aan een grote stad te kunnen proeven en Oostenrijk waar we op twee verschillende plekken bij de boer zouden slapen. München was erg ontspannen. Het hotel lag op loopafstand van de oude binnenstad en Babette heeft net als in NY weer heel goed gelopen.

DSC01412_resize

Day out_resize

Een ‘verplicht’ bezoek gemaakt aan het Hofbrauhaus. Cor heeft heerlijk bier gedronken en wij hebben met zijn allen worst gehad met zuurkool.

DSC01421_resize

Marienplatz_resize

ECB_4022_resize

ECB_4036_resize

Babette vindt het nu erg leuk om spelletjes te spelen en we hadden vier-op-een-rij meegenomen. Ze begint het steeds beter te spelen en neemt het heel serieus. Toen we op een middag terug wandelden naar het hotel kwamen we langs een park met allemaal speelgoed voor kinderen waaronder een grote versie van vier-op-een-rij. Mevrouw was helemaal blij uiteraard!

ECB_4049_resize

Connect 4_resize

Naast de oude binnenstad hebben we ook een bezoek gebracht aan ‘BMW Welt’ en het Olympisch stadium en hier een erg interessante rondleiding gehad.

043_resize

Om toch even de stad uit te gaan hebben we nog een dagtochtje gemaakt naar de Ammersee. Heerlijk genoten van de bootjes op het water en het voeren van de eendjes wat we bij ons eigenlijk niet kunnen doen.

Ammersee_resize

DSC01491_resize

De dag dat we naar ons dorp in het Zillertal zouden rijden, stopten we onderweg bij ‘Schloss Neuschwanstein’. Een erg mooi kasteel, maar wat een verschrikkelijk drukke toeristische toestand. Uiteindelijk niet in het kasteel geweest, maar een ander kasteel in hetzelfde gebied bezocht. Na een lunch en ijsje verder via een bergpas naar Oostenrijk gereden.

DSC01497_resize
Neuschwanstein_resize

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *