Gelukkig nieuwjaar vanuit de woestijn!

Dit jaar hadden we besloten om niet in Dubai ergens een duur en te druk bezocht feest op te zoeken om oud en nieuw te vieren. Daarom hebben we samen met Priscilla, Hans, Ward, Linda, hun bezoek Margot en Marion, Rene, Karin en Ginger donderdagmiddag de auto volgeladen en zijn we gereden naar een gebied tussen Fossil Rock en de Big Red. Na een minuut of 15 door het zand hadden we een prachtige plek gevonden om ons kamp op te slaan. Een beetje in een kuil en met behulp van veel fakkels toch erg goed zichtbaar voor de locals die er van houden om ‘s nachts door de desert te rijden, soms zelfs zonder lichten aan.

Karin, Priscilla en Ginger hadden in de ochtend boodschappen gedaan voor de gehele groep en allemaal lekker hapjes voorbereid en genoeg vleed en vis voor op de BBQ ingeslagen. Hans had de schroothoop op zijn werk geplunderd voor hout voor een groot kampvuur, dat het uiteindelijk tot een uur of 2am heeft volgehouden.

DSC_0838_resize

Het was top, een supergezellig feestje in de middle of knowhere met een prachtige volle maan.

DSC_0853_resize

DSC_0871_resize

Erg leuk was het nog dat 2x een paar Emirati langskwamen met hun woestijn buggies. Ze wilden graag aan ons hun karretjes laten zien en een aantal van ons heeft nog een rit gemaakt midden in de nacht. De wagens hebben hele goede verlichting en je zit helemaal ingesnoerd wat wel een veilig gevoel geeft.  Ondertussen ging het feestje vrolijk verder, en met DJ Cor achter de knoppen gingen de voetjes weer van de vloer en werd er uit volle borst meegezongen op zowel Rage Against the Machine en Jan Smit 🙂

Later in de nacht kwam er nog een groep Emirati langs die zich nog even bij ons aansloten voor een drankje. Die laatste groep had een of andere waanzinnige woestijnbuggy met de V8 motor van een corvette erin. Ook daar nog even meegereden en wat gaat dat waanzinnig hard! Waar ons Jeepje al lang vastgelopen zou zijn, scheurt dat apparaat met een enorme snelheid verder. Een aantal locals had bijzondere interesse voor de dames, maar na de mededeling dat iedereen toch al bezet was zag je wel enige teleurstelling…

IMG_6449 [800x600]

IMG_6480 [800x600]

Na de nodige drank kwam er een eind aan deze zeer geslaagde desert party. Tja de woestijn maakt dorstig 😉 Een aantal van ons had het de volgende ochtend een beetje zwaar, kwamen wij er thuis achter dat we onze huissleutel verloren waren, en zat de 3 dagen oude telefoon van Cor onder de krassen van het zand… Maar het was het waard! Deze kampeertrip is zeker voor herhaling vatbaar, dus nu snel een trip naar Liwa. Dit is een woestijngebied achter Abu Dhabi, onderdeel van ‘The Empty Quarter’. Dat is de grootste aaneengesloten zandwoestijn op deze aardbol. De duinen schijnen indrukwekkend hoog te zijn (300m). We zijn dus benieuwd!

3 thoughts on “Gelukkig nieuwjaar vanuit de woestijn!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *