Ras al Khor – nature reserve

Ras al Khor – nature reserve

Tijdens onze vrije week in Dubai hebben Cor en ik ook Ras Al Khor bezocht. Dit is een natuur reservaat midden in de stad. Een hele grote kolonie flamingo’s leeft er aan het uiteinde van de Creek en aan de rand van mangrove bossen. Er zijn op 2 plekken vogelkijkhuisjes gebouwd, waar je de flamingo’s goed kunt bekijken.  De uitkijkplekken zijn 6 dagen in de week open van 9.00-16.00, behalve op de vrijdag. Op zaterdag is het er druk, vanwege het weekend. Een uitkomst dus om een keer door de week te kunnen tijdens onze week vrij. Elke dag rijd ik langs dit gebied en geniet ik van de skyline van de stad en ik blijf me keer op keer verbazen dat de flamingo’s er nog zijn, omdat het gebied langs een snelweg ligt. Vanuit de auto, zie ik altijd een roze band in het water.  Helaas heb ik nog geen telelens voor mijn camera, dus heel veel inzoomen kan ik niet. Een telelens wordt zeker mijn volgens investering voor mijn camera!

Gelukkig is het project Dubai Lagoons gecancelled door de crisis. Er waren vele protesten tegen dit project, want dat zou betekenen dat er grote bouwwerkzaamheden zouden plaatsvinden in het gebied van de flamingo’s. Het plan was om huizen vlakbij te bouwen, zodat de bewoners gezellig uitzicht zouden hebben op de flamingo’s. De flamingo’s midden in de stad zijn voorlopig gered.

DSC_0394_resize

DSC_0384_resize

DSC_0359_resize

One Reply to “Ras al Khor – nature reserve”

  1. Nice post. Ras Al Khor reserve situated in dubai. Hides are equipped with telescopes, binoculars and other gadgets to facilitate bird viewing. If visitor want to enter they want to take permission from dubai municipality. In dubai accommodation facility available. In Ras Al Khor Wildlife Sanctuary 47 flora and 266 fauna species including crustaceans, small mammals and fishes. For more details refer http://www.theearthtraveler.com/bird-sanctuary-in-the-middle-of-a-city.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.