Fietsen, fietsen, fietsen!

Fietsen, fietsen, fietsen!

Dit schooljaar gaat Babette al sinds midden Oktober elke dag met de fiets naar school. Het blijft een mooie afstand van 2,5km en ze trapt lekker door. Toen ik in Augustus in Nederland was heb ik een Thule fietsenrek meegenomen waar we onze stadsfietsen makkelijk op kunnen doen. Nu kunnen we met Babette samen en onze fietsen naar mooie plekken in de stad om te fietsen. We hebben het fietspark voor kinderen, een ook niet ver van ons vandaan een mooi groot park (Mushrif Park) met aan de buitenring een fietspad, heel veilig om te fietsen. Het rondje is 4,5km en tussen elk rondje door altijd even stoppen in de speeltuin en dan weer verder fietsen, een rondje is dan al met al 5km. Cor is er een paar keer met Babette geweest, soms gaat een vriendje of vriendinnetje mee en ik ben in het weekend een keer meegegaan. In een week had ze toen 55km gefietst.

In de ochtend vroeg op weg naar school.

In het eerste termijn van school had Babette een verkleeddag en dit stopt haar niet om op de fiets te gaan. Gewoon als draak gaan fietsen, de drakenmuts ging apart mee in de tas, want de helm paste er niet op.

Na even zoeken bij diverse autozaken eindelijk een trekhaak op de auto kunnen zetten. Het fietsenrek wat we hebben en in Europa heel gewoon is kennen ze hier niet echt. De auto fietsenrekken die hier zijn, zijn meer voor racefietsen en niet de zware stadsfietsen zoals wij ze ook hebben. Regels zijn er niet echt voor aanhangers en zoiets als een fietsenrek. Een nummerbord is niet nodig en een elektriciteit koppeling naar de lichten is ook niet nodig. Hij zit in elk geval stevig vast en ermee rijden in het donker zijn we niet van plan.

Babette samen aan het fietsen met Cor in Mushrif Park.

Een middag samen met Dylan en Cor fietsen in Mushrif Park.

Aan het einde van de speeldag in de Kerstvakantie bleef Dylan ook nog eten en hebben ze nog fijn in huis gespeeld. Dylan en Babette kennen elkaar sinds ze baby zijn en hebben een paar keer samen hun verjaardag gevierd, ook al zitten ze niet meer bij elkaar in de klas, ze zijn nog steeds hele goede vriendjes.

Een andere dag kwam haar vriendinnetje Catarina spelen en weer samen naar Mushrif Park. Het is een superleuk park om te fietsen. Een mooi fietspad, geen auto’s en af en toe een klein klimmetje.

Catarina en Babette hebben dezelfde speelgoedhond en die slepen ze overal naartoe. Die van Babette heet Wowo en die van Catarina Wofwaf en het zijn broertjes. De dames gaan fietsen, de honden gaan mee in het mandje. Het was een leuke eerste week van de Kerstvakantie met veel spelen en heel veel fietsen.

[WPGP gif_id=”10422″ width=”600″]

One Reply to “Fietsen, fietsen, fietsen!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.