Dubai Kanaal is geopend

Dubai Kanaal is geopend

Begin november een ochtend vroeg opgestaan om zonsopgang foto’s te maken van de nieuwe blauwe brug over het net geopende Dubai Kanaal. Na maanden een flinke bouwput te zijn geweest, was het in November eindelijk zover. Nog niet alles is klaar en horeca moet nog geopende worden. Wat wel klaar is, is een mooi nieuw gebied waar je heerlijk kunt wandelen en van de skyline van de stad kunt genieten. Een paar ochtenden was er al hevige mist geweest en ik had niet zo’n zin om om 5 uur op te staan en door de mist de geplande ochtend te moeten cancellen. Gelukkig hebben de piloten van Emirates toegang tot speciale weer informatie en de man van een goede vriendin van me had gezegd dat het die ochtend helder zou zijn. En dat was het ook. Het was een prachtige heldere ochtend met een hele mooie zonsopgang.

Er zijn een paar mooie bruggen over het kanaal gemaakt zodat je probleemloos nu kunt wandelen en fiesten. Verder is er een ‘waterval’ gemaakt waar de Sheikh Zayed Road het Kanaal overbrugt. Er zitten sensoren in de brug, dus als er een boot aankomt, stopt de waterval gelijk. Het hele gebied is een aanwinst voor de stad. Later die week ben ik in de avond nog een keertje terug gegaan om vanuit andere hoeken de blauwe brug te fotograferen. Helaas was de tijd kort, omdat ik naar het vliegveld moest om Cor op te halen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.