Weer naar Jeddah

Weer naar Jeddah

Eind oktober weer een weekje naar Jeddah geweest om mijn team daar te bezoeken. Het blijft een ervaring reizen als vrouw naar Saudi. Jeddah is voor Saudi begrippen moderner. Ik hoef als ik door de stad loop bijvoorbeeld ook niet mijn hoofd te bedekken. Ik heb wel altijd mijn shayla mee, om het te kunnen doen. Je weet nooit of je ergens komt waar het zeker wel op prijs wordt gesteld. Alleen een Abaya is voldoende. Van mijn vorige trip had ik nog een Abaya en nu met deze trip heb ik bij mijn collega’s van de Abaya winkels nog weer een nieuwe geregeld. Het is uiteraard gewoon een werkweek. Gelukkig had Taha mijn collega de tijd en interesse om mij het oude stadsgedeelde Al Balad te laten zien. Dit stukje Jeddah ademt heel veel historie, prachtige houten gebouwen, waarvan velen helaas heel erg vervallen zijn. Een paar zijn ze aan het opknappen. Ze realiseren zich wel dat dit een uniek stukje historisch Saudi is. Jeddah ligt aan de rode zee en is altijd door de eeuwen heen een belangrijke havenstad geweest waar veel wordt gehandeld. Heel internationaal door de havenstad functie en door het feit dat Mekka vlakbij ligt en iedereen naar Mekka reist via Jeddah. Het was erg mooi om door dit stukje van de stad te lopen. Helaas was het in de avond, en had ik alleen mijn telefoon bij me. De foto’s zijn niet geweldig, maar geven wel een mooie indruk hoe de stad vroeger moet zijn geweest. Het was weer een goed bezoek en in Januari/Februari moet ik weer die kant op. Wellicht zit er nog een trip naar Marokko Casablanca in voor me in het nieuwe jaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.