Een regen weekend

Een regen weekend

Het laatste weekend van Maart hadden we bedacht om weer te gaan kamperen. Het weerbericht toch maar voor de zekerheid bekeken en het bleek het hele weekend te gaan regenen. Toch maar erop uitgegaan en niet de gok genomen dat het over zou waaien. Gelukkig maar, want het was een heftig weekend met veel regen en onweer. Ook wel bijzonder om weer een keer mee te maken. De vrijdag zijn we met Hans en Priscilla wel op pad geweest naar de bergen om een beetje te wandelen en nog een nieuwe UAE tarantula gevonden die Priscilla heeft ontdekt en waar nu meer onderzoek naar verricht wordt. Babette vind het reuze interessant die spinnen van Priscilla. Ook nog een flinke schorpioen gezien. Gelukkig snapt Babette goed, dat deze beestjes niets doen en je ze gewoon met rust moet laten en zeker niet zelf stenen moet optillen en je handen in gaten stoppen waar je niet ziet wat erin zit.

Het onweer in de avond toen we weer thuis kwamen was heel heftig. Enorme hoosbuien en een hele lange periode van heftige donder en bliksem. De eerste foto van onze straat is in het donker genomen met een beetje licht van de straatverlichting, de tweede foto is precies genomen op het moment dat de bliksem alles verlichte. Dit moment kan je met het blote oog niet eens waarnemen. In het filmpje kan je goed zien hoe snel dat gaat, de straat verlicht en dan weer direct donker. Foto’s en filmpjes zijn gewoon genomen met mijn telefoon.

De volgende dag regende het nog steeds. Babette was met een vriendinnetje aan het spelen en Cor en ik zijn weer richting de bergen gegaan om foto’s te maken. Zo’n heel weekend regen is wel heel bijzonder hier en je merkt hoe blij iedereen is en opgewonden wordt van de regen. Het blijft indrukwekkend om te zien hoe snel de wadi’s vol lopen met water en wegen waar we normaal off-road rijden met de auto nu een kleine stromende rivier zijn¬†geworden. Net zo heftig als 7 jaar terug zoals ik het met Priscilla had gezien was het niet, omdat we toen toevallig net met de hevige regen in de wadi waren. Nu regende het ‘gewoon’. Helaas waren weer dit weekend een aantal mensen verdronken doordat hun auto was meegesleurd door het water met de auto. De politie houdt de kritieke wadi oversteek plaatsen ook goed in de gaten. Wij hebben een 4×4, die wat hoger op de wielen staat en weten dat onze auto erdoor kan rijden. Zelf zouden we het nooit doen met een sedan, en we hebben ook een paar verzopen auto’s langs de weg zien staan waar water in de motor was gekomen, veelal gebeurd dit door onwetendheid.

One Reply to “Een regen weekend”

  1. Wat heerlijk voor jullie als het regent!!!!!!! En leuk al die kampeer trips.
    Ook fijn voor Babette. Liefs tante Yvonne. U.S.A.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.