Winterse zonsondergangen

Winterse zonsondergangen

In de winter zien we hier wolken en merk je aan iedereen dat de wolkenluchten enorm gewaardeerd worden. End februari hadden we een flinke storm en was de zee erg ruig. Een mooie moment om even uit te waaien en de golven te bekijken. Het was best fris om lang op het strand te blijven. Het was veels te koud om te zwemmen, maar de golven waren heel aanstekelijk om niet even met je voeten in te gaan. Je zag alle kinderen en volwassenen genieten.

De winter betekend ook dat de zonsondergangen meestal mooi zijn, en de skyline helder is, omdat er geen laag zand hangt of alles een beetje heiig is omdat er veel vocht in de lucht hangt. We hebben een nieuw plekje ontdekt met een hele mooie kijk op de skyline van Dubai Down Town met de Burj Khalifa. Die toren blijft enorm bijzonder en geweldig om te zien.

Ik herinnerde me tijdens het oploaden van de eerste foto’s ineens een paar zonsondergang foto’s van vorige winter. De eerste 2 foto’s zijn genomen vanuit de wijk, met het overheidsgebouw de ‘Pineapple Building’ en de skyline van Down Town met de Burj Khalifa en Emirates Towers in de verte. Dit is zo’n 20km van onze wijk vandaan. In de zomer is de skyline lang zo helder niet. Beide foto’s zijn genomen op weg naar huis, gelukkig had ik mijn goede camera in de auto liggen om dit soort unieke zonsondergangen in Dubai niet te missen.

Een andere avond leek het weer een mooie zonsondergang te worden en ben ik eerst even naar het strand gereden (Kite Beach) voor de zonsondergang. Het was de moeite waard om even die omweg te maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.