De stad in de avond

Cor en ik genieten van de stad, de architectuur, de drukte, maar ook van de natuur buiten de stad. Dubai heeft een mooie mix van stad en natuur en in de winter gaan Cor en ik nu af en toe in de avond op pad om foto’s te maken. Babette ligt dan lekker al te slapen en wij piepen er dan even tussenuit. In Februari waren Cor en ik uitgenodigd voor een nachtje in een appartement op de 57e verdieping. Stephen had dit gewonnen en vond het gezellig om samen te gaan. Het appartement was prachtig, 2 slaapkamers en een prachtig uitzicht op de Sheikh Zayed Road (SZR) met de hoge toren en Emirates Towers, mijn eerste kantoor lokatie in de stad, bijna 10 jaar terug. Emirates Towers, zijn de twee torens die op elkaar lijken. De hotel toren is de ‘lagere’ linker toren en is maximaal 40 hoog, de rechter toren is de kantoor toren en gaat tot de 50e verdieping. Met PwC, zat ik toen op de 40e etage.

Uitzicht op de skyline vanuit Dubai Harbour Creek, een nieuw project in de stad waar een nog hogere toren dan de Burj Khalifa wordt gebouwd.

Op internet had ik gevonden dat je toegang kon vragen in een hotel aan de Sheikh Zayed Road (SZR) en zo vanaf de 42e verdieping een mooi uitzicht hebt op weer de Burj Khalifa en een enorm knooppunt. Je kan in de verte vaag nog de hoge torens van de Marina zien. Helaas was het niet een super heldere avond en was het al best heiig, omdat het al weer aan het opwarmen is.

Een avond zijn we ook naar de Meydan brug gegaan. Het is een prachtige brug met mooie lijnen en waar ook een scene is opgenomen in Mission Impossible met Tom Cruise. Babette noemt het papa’s brug, omdat het verlicht wordt door Philips.

6 Jaar terug had ik ook foto’s gemaakt van de brug en de skyline. Je kan goed zien dat er inmiddels al wat meer torens in Down Town staan rondom de Burj Khalifa.

Een week later was ik weer terug gegaan naar het uitkijkpunt op de 42e samen met een vriend die het niet redde tijdens het eerste bezoek. Het blijft een mooi uitzichtspunt. Babette wilde graag dat ik het kleine konijntje meenam, omdat zij thuis bleef samen met Cor.

Down Town heeft vele mooie plekken om de skyline te kunnen fotograferen. Deze plek op Al Abraj Street is ook mooi, nog een keertje terug komen tijdens blue hour in de ochtend of avond.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.