Zwemgala

Zwemgala

Aan het begin van het laatste termijn was er een oproep aan de kinderen op school of ze mee wilden doen aan de selectie voor het zwem team van Year 2. Babette zag dit wel zitten en heeft mee gedaan aan de selectie en mag nu de rest van het derde semester 1x in de week naschools zwemmen met het team in het 25m bad op school. Ze vond het heel spannend de selectie. Al een paar jaar heeft ze zwemles, maar nog nooit heeft ze op snelheid 25m borstcrawl moeten zwemmen. Ze was daarom ook supertrots dat ze aangenomen was. Nu zijn er 12 meisjes en 12 jongens geselecteerd en in jaar 3, wordt de groep naar beneden bijgesteld tot 8 om 8. Geen idee of ze dan ook geselecteerd wordt, leuk is het in elk geval dat ze nu de extra lessen mag meedraaien en aan een zogenaamd zwem gala heeft meegedaan. Een aantal keer per jaar worden er wedstrijden gehouden tussen een paar scholen en Babette had nog maar een extra les gehad en had toen al een zwemgala.

Dit zwem gala vond plaats op Gems World Academy and 5 scholen deden in totaal mee (Gems WSO (Babette’s school), Gems WIS, Repton, Royal Dubai School en American Universal School). Eerst heel enthousiast ja gezegd, later zenuwachtig en wilde ze niet meer. Toch nog wel gegaan en ook al heeft ze niets gewonnen, van de 8 meisjes van Year 2 van haar school die mee zwommen, had ze de 2e tijd en was het haar eerst officiële race. In totaal deden er 35 meisjes mee, en was Babette 19e. Zeker geen slecht resultaat en we waren super trots om te zien hoe geconcentreerd ze was om een snelle tijd neer te zette. Babette is een van de jongste kinderen in de klas en dan merk je dat ze fysiek gewoon te kort komt tegen andere meiden die bijna een jaar ouder zijn. Ze vond het achteraf best leuk om mee te doen. Enige nadeel is dat het heel lang wachten is, aangezien ze zich maar had opgegeven voor een afstand (25m borstcrawl). De zwem meester probeert haar nu ook de 25m rugcrawl te laten zwemmen bij de volgende wedstrijd. De week erna kreeg ze nog op school tijdens de assembly een certificaat omdat ze had meegedaan. Kendall een van haar beste vriendinnetjes had het gezien en was ook heel trots. Ze kwam nog een keer naar me toe om te vertellen dat Babette heel erg haar best daarvoor had gedaan en ze blij was dat haar vriendinnetje een certificaat had gekregen. Let’s see, deze ervaring zit heeft ze in elk geval op zak.

Babette heeft een paarse zwemcap met een roze brilletje op en je ziet haar zwemmen in de 3e rij van onder. Eerste 2 rijen zijn twee meiden met een gele cap van een andere school.

2 Replies to “Zwemgala”

  1. Wat super! Hoe ging de start? Was ze mooi in het startschot vertrokken?

  2. Heel goed gezwommen, opa en oma zijn trots op je

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.