Weer SUPPEN

Weer SUPPEN

Net als vorig jaar toen ik met Cor en Babette in de Filipijnen was, ben ik weer gaan suppen. Mijn nichtje Jean is weer meegegaan, samen met haar 3 jongens. De 2 jongste bleven samen met de oppas aan wal en hadden een leuke dag in het zwembad en wij gingen samen met Pablo de oudste van 8 en Tono een tocht maken. De plek was weer het Taal meer, maar nu precies aan de andere kant ten opzichte van vorig jaar. Vanwege het seizoen is de kant waar we vorig jaar waren het water heel onrustig. Deze kant van het meer was het spiegelglad het overgrote deel van de ochtend. Pablo ging mee op een eigen plank, die wel vastzat aan die van Tono. Als hij moe was kon hij dan even uitrusten en zich voor laten trekken. Als ik het doe, vind ik het eigenlijk heel erg leuk. Moeten het vaker in Dubai doen. We hadden nu een tocht gemaakt van zo’n 9km, 3,5 uur onderweg geweest, waarvan effectief 2,5 uur gepeddeld. Het was super warm en gelukkig regelmatig een stop gehouden om water te drinken. Ik was blij dat ik een pet mee had. Het was een superochtend. Het begin van de tocht moesten we veel viskwekerijen langs. Interessant om te zien en heel veel vogels die eropaf komen. We zaten nu heel dicht bij de Taal vulkaan. De kegelvormige berg die je onder op de foto ziet, is de rand van de vulkaan.

 

Je kan op de kaart goed zien, hoe dicht we bij de vulkaan waren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.