Gastbijdrage: Naomy & Kees

Gastbijdrage: Naomy & Kees

20 December, 2009 vertrek naar Dubai vanuit Rotterdam, tenminste dat hopen we. Door sneeuw en ijzel blijkt dit DE slechtste dag van het jaar te zijn om te gaan reizen. Toch stappen we met de meest coole houding in de trein. Daar horen we al snel de verhalen van de klagende en mopperende mensen die al 6 uur onderweg zijn. Uiteindelijk na 5 verschillende treinen en 3 uur later komen we aan op Schiphol; één voordeel ook onze vlucht heeft vertraging. Indommelend tussen de muizen op Schiphol stijgen we na 6,5 uur eindelijk op. Eerste bestemming: Istanbul. Grootse plannen om daar een hele dag rond te struinen voordat we doorvliegen naar Dubai, maar we belanden al snel in een hotel om toch maar wat te slapen.

Eindelijk na 2 dagen reizen, je moet er wat voor over hebben voor het goedkoopste ticket, komen we aan in Dubai. Geen geduw en getrek bij de paspoorten, zoals in Istanbul, lopen we naar de uitgang waar een groot bord hangt voor de taxi’s. Maar allereerst het is 25 GRADEN!!!!! De thermokleding en skisokken kunnen gelijk uit.In de taxi op naar de Dubai Mall, tenminste daar in de buurt. Aangekomen bij Cor en Engelien maar weer het bed in gedoken om daarna in de middag het grote winkelcentrum te ontdekken waar een schaatsbaan en een enorm aquarium in zit.

Na uren te hebben rond gekeken en ons te hebben vergaapt en sommige prijzen gaan we terug naar het huis van Cor en Engelien. Kees vindt al die luxe wel kicke!!!! ’s Avonds heerlijk Libanees gegeten naast de op Arabische muziek dansende fonteinen.

DSC00456_resize

Woensdagochtend, Engelien heeft vrij genomen en nadat Kees en ik uiteindelijk om half 11 uit bed rollen hebben we heerlijk ontbeten op het terras. Daarna naar het oude gedeelte van Dubai waar je met een bootje over kunt naar de goud- en kruidensouk. Dit is wel een van de leuke attracties in Dubai, het kost niks en je zit tussen de lokalen op weg naar de overkant en een open met een enorme bezine walmende boot. Aan de overkant liggen de grote houten boten die naar Iran varen. Op de kade zie je enorme koelkasten staan die die kant op moeten. Eenmaal in de kruidensouk wordt Kees al snel aangesproken of hij geen viagra wil. Hij loopt tenslotte met twee vrouwen en is al een ‘old man’. Kees weerstaat de verleiding. De goudsouk is een hoop protserige winkels op een rij en ik kan Kees niet verleiden tot een aankoop van een ring. Terug in het nieuwe/oude gedeelte neemt Engelien ons mee naar een Iraanse moskee. Iraanse gebouwen zijn mooi versierd met mozaïekstenen in o.a. de kleuren blauw en groen.

DSC_0614_resize

Aan het einde van de dag moet Engelien nog naar een spoedvergadering van het werk en wij…….. nemen nog een keer het bootje naar de kruidensouk. Het blijft leuk en nu ook kruiden gekocht.

Donderdag in de vette BMW van Cor op weg naar Abu Dhabi om daar de moskee te bezoeken. Aan de grens van dit emiraat staan de boompjes al gepland langs de kant van de weg. Een teken van luxe, want al die bomen moet je toch maar water geven in de woestijn.

DSC_1068_resize

DSC_0652_resize

2009NK1_resize

De moskee schittert je al van verre tegemoet. Het gebouw is krakend wit en geen wolk aan de hemel te bekennen. Engelien en ik moesten ons kleden in de traditionele kleding. Ondanks 25 graden en de zwarte jurk, voelde het niet warm aan. Wel gleed de hoofddoek steeds naar achteren waarop wij weer aangesproken werden door een mannetje dat wij onze hoofddoek goed moesten doen. In het midden is een mooi groot plein met mozaïeken bloemen op de vloer. De moskee is enorm groot met verschillende minaretten/slagroomsoezen. Hij is ook zo enorm wit dat het pijn aan je ogen doet,

Van binnen is de moskee een stuk minder mooi. Wat ontzettend kitsch, de lamp is enorm uitpuilend geval dat versierd is met glimmende steentjes.

Na een uur of twee de moskee helemaal bekeken te hebben, nog even een drankje gedaan bij een ontzettend mooi/luxe hotel: het Emirates Palace Hotel. Eigenlijk was het wel lunchtijd, maar dat hebben we maar even overgeslagen. Terug in de auto naar Dubai en even gestopt bij de Marina. Hier woonden Cor en Engelien eerst en er is nu een promenade aan het strand gebouwd met allemaal eet tentjes. Daar nog lekker gegeten om vervolgens aan een strandwandeling bij ondergaande zon te maken en de bijbehorende foto’s te schieten.

DSC_0669_resize

De volgende dag was het eerste Kerstdag en dit hebben we gevierd met een tocht in de woestijn. Crossen met de locals. Enorme opgepimpte wagens die zo hoog mogelijk op de enorme zandberg proberen te komen. Zonder enige angst lijkt het wel scheuren ze naar boven. Via de achterkant van deze berg is het makkelijker om naar boven te rijden en daar hebben we samen met emirati op de top van deze berg naar het schouwspel zitten kijken.

Naomy & Engelien

2009NK2_resize

DSC_0704_resize

DSC_0713a_resize

DSC_0715_resize

DSC_0724_resize

DSC_0726_resize

DSC_0749_resize

DSC_0735_resize

DSC_0768_resize

DSC_0766_resize

Zie voor een filmpje van scheurende locals: Woestijn Naomy & Kees

Aan het einde van de dag heerlijk bij een Aziatisch restaurant gegeten. Geef mij maar elk jaar Kerst op deze manier.

Zaterdag de flamingo’s bekeken die net buiten de stad te vinden zijn bij de mangrove bomen. Een apart gezicht met de moderne stad op de achtergrond. Na lang wachten, wachten en wachten vlogen ze toch echt op en hebben we mooie plaatjes kunnen schieten. Daarna met Engelien nog even naar Satwa om mooie stoffen te kopen. Kees heeft de mall weer eens verkend en ’s avonds met z’n allen naar een enorm slechte rampenfilm: 2012.

DSC_0827_resize

DSC_0805_resize

Engelien moest die nacht vliegen naar Liberia en dus was het eerste afscheid al op zaterdagavond. Op onze laatste dag hebben we natuurlijk nog heerlijk ontbeten bij de Burj Al Arab om vervolgens de lift naar de sky view bar te nemen, waarbij de lift zo’n snelheid heeft dat je ontbijt weer boven komt. Het was een beetje mistig, dus het palmeiland was moeilijk te zien, maar het Atlantis hotel was goed te zien. ’s Avonds thuis met Cor nog even bankhangen om vervolgens de nachtvlucht te pakken.

Het was weer een heerlijk gezellig en relaxte week in Dubai. Cor en Engelien heel erg bedankt daarvoor. We komen graag nog een keer terug!!!! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.