Thailand – Chiang Rai & Chiang Mai

Thailand – Chiang Rai & Chiang Mai

Na een paar dagen Bangkok, naar Chiang Rai gevolgen in het noorden van Thailand. Prachtig groen was het en bij aankomst eerst heerlijk een zwembad dag gehad. Voor Babette hadden we als verassing een Unicorn meegenomen voor in het zwembad. Een groot succes was het. De volgende dagen trips gemaakt naar de bergen. Helaas een dag veel regen, maar toch nog fijn kunnen genieten van de mooie omgeving, heerlijke temperatuur en bijzondere thee. In Chiang Rai kreeg Babette echt een groot fietsenrek zoals we dat mooi zeggen. Haar 2e voortand ging er dan eindelijk uit!

Vanuit Chiang Rai zijn we eerste met een boot gegaan over de Kok rivier voor ongeveer 3 uur. Het was een hele mooie tocht, langs dicht begroeide jungle en kleine dorpjes tussendoor. Na de boottocht heerlijk geluncht met prachtig uitzicht op de rivier en verder met de auto naar Chiang Mai, met tussendoor nog een paar tempels bezocht.

In Chiang Mai hebben we van alle mooie tempels in de stad genoten en zijn we 2x gaan fietsen. In Bangkok was het ons zo bevallen. Hier konden we weer een tag-along fiets voor Babette regelen. 1x een fietstocht buiten de stad, uiteraard weer met een gids. We vertrokken in een nationaal park, waar we ook nog een mooie waterval hebben bezocht. Het wordt de ‘Sticky Waterfall’ genoemd, omdat je makkelijk naar boven kunt lopen, zonder uit te glijden. De fietstocht ging door prachtige rustige weggetjes langs kleine dorpjes, rijstvelden en bananenplantages. Het was genieten! Aan het einde van de tocht kwamen we aan bij een meer, waar we na een kleine boottocht de middag verbleven om te kunnen lunchen en zwemmen in het frisse meer. Deze tocht was ongeveer 20km en kunnen we zeker aanraden. Het geeft een mooi beeld van het platteland en je bent lekker bezig.

Na de fietstocht buiten de stad, hebben we nog een avond fietstocht door Chiang Mai gedaan. Weer een paar tempels bezocht, en een van de vele avondmarkten waar we wat fruit hadden gekocht en ‘s avonds nog lekker opgegeten met de gids van die avond. De ramboetan was een groot succes voor Babette. Op het einde van de avond fietstocht was Babette redelijk moe, duidelijk doorgegaan na haar normale bedtijd. Ze had het goed gehouden en was netjes een beetje mee blijven fietsen, deze tocht was voor ons 15km, normaal is het 7-8km begrepen we van de gids. Aangezien wij ons makkelijk door het verkeer manoeuvreren, had hij de route aangepast zodat we wat meer konden zien. Ook al zijn we al een tijd weg uit Nederland, het fietsen verleer je nooit!

Ons hotel lag midden in het oude centrum van Chiang Mai, op loopafstand van de mooiste bekendste tempels. Heel veel gezien, en veel lokaal fruit gehad. De mango’s smaken heerlijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.