Thailand – Bangkok

Thailand – Bangkok

Deze zomer voor het eerst naar Thailand op vakantie geweest. Eerst een paar dagen Bangkok, dan door naar Chiang Rai, Chiang Mai en eindigen aan het strand op Koh Samui. Bangkok was een mooie stad. Een mooie mix van modern en oud, heel veel lekker eten en veel heel veel tempels. We hebben de grote tempels in Bangkok links laten liggen. Een kleine bekijken is prima, maar niet echt interessant voor Babette. Het paleis zijn we langsgevaren met de boot. De eerste dag in Bangkok hebben we een fietstocht gedaan met een gids door oud Bangkok. Langs kleine achteraf straatjes, marktjes, en langs paden langs de oude waterwegen van Bangkok. Dit was heel erg geslaagd. Voor Babette hadden we een zogenaamde ‘tag-along’ fiets geregeld. Ze zat aan Cor vast, kon gewoon zelf trappen, maar als ze moe was kon ze haar voeten laten rusten. Het was iets van 15km, wat ze prima kan fietsen. Een deel van de tocht ging nog door de stad met druk verkeer en dan leek het ons niet zo handig als ze hier zelf gaat fietsen.

Het hotel lag heel centraal en om de hoek was een kleine ‘shrine’ waar heel veel mensen opaf komen.

Een van de vele tempels die we tegenkwamen tijden het fietsen.

Een heerlijke lunch plek aan een van de vele kanalen van Bangkok. We lieten ons fijn verassen door onze gids en lieten hem vrij eten bestellen. Zolang het maar niet pittig was, was het goed. Cor kan heel pittig eten, ik een beetje en Babette helemaal niet.

De 2e dag gingen we buiten de stad de drijvende markten bezoeken en de markt op een treinstation. Dit was heel bijzonder om te zien en waarschijnlijk bestaat het niet heel lang meer. Je zag bijna alleen maar oudere verkopers bij de kraampjes goederen verkopen. De jongeren willen dit niet meer doen en trekken massaal naar de stad.

In de middag hebben we nog de treinmarkt bezocht. Vele bijzondere kraampjes, waarvan een groot deel op en rond het spoor is uitgestald. Als de trein komt, wordt alles snel ingepakt en zodra de trein voorbij is weer alles uitgepakt alsof er niets is gebeurd.

Wachten op de trein die we horen aankomen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.