Kamperen in de Middle of Nowhere…

Kamperen in de Middle of Nowhere…

Het kamperen met Oud en Nieuw was ons zo goed bevallen dat we snel weer een weekend hadden geprikt in Januari.

Tijdens de toer waar we uiteindelijk bij het stierenvechten in Fujairah waren aangekomen zijn we ook door mooie wadi’s gereden die perfekt waren qua lokatie om te kamperen.  Samen met Hans, Priscilla, Ward en Linda zijn we vrijdagmiddag vertrokken. Net als met met de jaarwisseling, had Hans weer heel veel hout meegenomen voor een kampvuur. Dit keer hadden we veel te veel hout, want Ward had ook nog een voorraad schroothout van het werk meegenomen.

Priscilla was in de ochtend nog druk bezig geweest met foto’s maken van de Dubai Marathon en Linda heeft een 10k voor het eerst gelopen in een supertijd. Helaas moest ik afhaken, want in December had ik niet genoeg kunnen trainen. Maar daarover een andere keer meer.

Cor en ik hebben vrijdagochtend snel wat simpel eten gehaald voor op de BBQ, ik nog een salade in elkaar gezet en de auto volladen maar weer. Het was weer super relaxed. Gelukkig niet zo extreem als het O&N weekend, maar dat hoeft uiteraard niet altijd. Lekker eten, gezellig bijkletsen en de avond eindigen met het roosteren van marshmellows  in het vuur. De sterrenhemel was weer groots aanwezig. De ochtend werden we gewekt door een paar ezels in het dal die flink aan het balken waren. Dit maal hebben we wel met zijn allen ontbeten en koffie en thee in de ochtend gehad. Cor had voor zijn fietsreis een benzine brander gekocht en deze 7000km meegesleept op de fiets, maar nooit gebruikt. Nu dus eindelijk de vuurdoop. Het was even uitzoeken voor de heren hoe het apparaat werkte, maar al snel hadden we kokend water en een lekker bakje koffie en thee in de ochtend.

...
Zonsondergang

Hans

Kampuur

.

Hoe werkt het?

Wakker worden

Linda & Engelien

JANKAMP_resize

.

Ezeltjes

.

JANKAMP1_resize

Na het kamp weer opgeruimd te hebben zijn we langzaam via de bergen weer terug naar Dubai gereden. Zo’n nachtje kamperen zorgt er bij ons altijd voor dat we een kleine vakantie hebben gehad. Het was weer heerlijk.

Het volgende weekend staat alweer gepland voor midden Februari. Verder willen we nog met zijn allen een keertje een extra dag vrij nemen om deze aan het weekend te plakken en dan naar Oman gaan om in het gebied rondom Jebel Shams, Nizwa en Ibri te kamperen. Priscilla, Hans, Ward en Linda die nog nooit eerder echt gekampeerd hadden, hebben nu de smaak te pakken gekregen 🙂

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.