Swim Squad

Swim Squad

Het swim squad is een leuk team, ze trainen 3x per week na school en elke maand is er een wedstrijd met andere scholen. Babette is de jongste in het team, maar komt heel goed mee. Helaas zal ze deze achterstand altijd hebben en we zijn blij dat ze toch heel veel plezier heeft. 10 meisjes zijn geselecteerd voor het team, iets van 90 hadden aan de selectie meegedaan in September, van de zo’n 175 meisjes in Year 3.

In October en November heeft ze aan 2 gala’s meegedaan. Eentje op haar eigen school en eentje op GEMS World Academy. Het blijft spannend. Haar vriendje Seth deed mee, met een van de gala’s namens zijn school. Hij is 4 weken jonger dan Babette en zit in Year 2. Grote frustratie voor Babette was, dat ze sneller gezwommen had dan Seth, maar geen medaille kreeg en hij wel. Tja… dat heb je als je een van de jongste in je jaar bent. Kinderen die bijna een jaar ouder zijn, zijn toch fysiek sterker. Ze focussed zich nu op het verbeteren van haar eigen tijden. Afhankelijk van het gala, zwemmen ze individueel of als team in een relay. In Year 3 en Year 4 zwemmen ze 25m, vanaf Year 5 en hoger moeten ze 50m zwemmen. In het onderstaande filmpjes zwemt Babette in de onderste baan. Ze is helemaal blij nu ze het speciale zwempak van het swim squad heeft, speciale cap met de naam van haar school erop en een t-shirt met haar eigen team. WSO is haar school (Wellington Silicon Oasis Academy).

In onderstaand filmpje zie je Babette in de 3e baan van boven. Helaas door de stand van de zon een beetje lastig te filmen. Babette heeft een donker blauwe cap met een roze zwembril op. Door het licht lastig te zien, ze wordt uiteindelijk 2e in de heat, en overall 6e van 30 meisjes die meededen aan de 25m backstroke.

Begin December was er een groot zwemgala op ‘The Millennium School Dubai’, waar zo’n 20 scholen aan meededen. Babette’s school heeft iedereen verpletterd. Wedstrijden gingen op leeftijd (Under 8, Under 10 etc). De lagere school en de middelbare school deden samen mee. Leuk om te zien, dat de oudere meisjes zorgen voor de jongsten in de groep.

Het team van under 8 had een gouden medaille gewonnen met de medley relay, waarbij Babette de freestyle had gezwommen. Helaas had ik de gouden race van het team gemist. Toen ik op school aankwam, kwam ze uiteraard direct trots haar medaille laten zien. Op mijn werk in de ochtend ontving ik onderstaande foto op de telefoon.

Babette zwemt een freestyle relay. Haar team zwemt in baan 3, en Babette start als laatste. Ze winnen uiteindelijk de zilveren medaille. Ik had de middag vrijgenomen om naar de wedstrijden te kunnen kijken. Blij dat ik wel de zilveren race had kunnen zien.

Een individuele race van Babette was de vlinderslag. Hier was ze heel zenuwachtig voor, aangezien ze deze slag pas in de zomer heeft geleerd. Haar trainer van het swim squad heeft haar hier voor ingeschreven om zelfvertrouwen op te bouwen en om ook alle slagen te kunnen doen. Zelf kan ik alleen schoolslag en dit meisje van 7 zwemt de vlinderslag. Helaas geen medaille maar wel een pr neergezet. Babette zwemt in baan 2. Erg leuk om te zien dat Hala een team genootje langsloopt, Babette ziet staan, even stopt en haar aanmoedigt bij de start. Zwemmen is een individuele sport, maar ook zeker een team sport.

De einduitslag van de dag. De wedstrijden vonden plaats over 2 dagen. Op de woensdag de jongens en op de donderdag de meisjes. Beide groepen zijn naar huis gegaan met de overall beker, en de meisjes hadden meer punten dan de jongens.

De school wint de grote beker en heeft alle andere scholen verpletterd!

Een trots meisje gaat aan het einde van de dag mee naar huis!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.