En weer kamperen

En weer kamperen

Deze winter zijn we heel goed bezig met kamperen. In november alweer voor het 3e weekend op pad. Dit maal niet naar onze vaste plekjes in de bergen of de woestijn, maar dit keer naar het strand in Dibba in Oman. Om dit deel van Oman in te kunnen, moet je een permit hebben van de politie. Je kan dus niet op de bonnefooi besluiten om dit deel van het land te bezoeken. De permit krijg je door een hotel boeking of een boeking voor een boottocht. Via een kennis had ik deze permit gekregen en konden we heerlijk een tocht maken door Wadi Bih, een geweldige mooie canyon, waar we op het hoogste punt op zo’n 2000m hoogte waren, aan het einde van de dag een plekje uitgezocht op het strand voor de tent. Een nachtje kamperen, is elke keer weer een minivakantie! Dit blijft leuk, en mensen die alleen in de stad blijven hebben geen idee wat ze missen! De Emiraten heeft zo veel meer te bieden dan alleen een moderne stad.

Heerlijk een BBQ gehad in de avond, en met de zonsopkomst wakker geworden van de zon en direkt een duik in het water genomen, en daarna lekker ontbeten. In de ochtend was Cor aan het peddelen op zijn plank en een visser kwam naar hem toe. Hij sprak alleen Arabisch, geen Engels. Communicatie was dus lastig. Babette heeft een paar uur les per week op school en heeft toch wel al wat Arabisch opgestoken. In elk geval meer dan Cor en ik samen. Ze kon verstaan dat de visser het had over vissen, touwen in het water en dat Cor er eigenlijk niet mocht peddelen. De snorkel spullen waren mee, dus ook nog fijn kunnen snorkelen in de ochtend. In de avond kwamen er opeen honderden kleine crabbetjes het strand op. Op de foto onder is de schelp van het krabbetje iets van 2cm in doorsnee.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.