Zwemmen, zwemmen en nog meer zwemmen

Zwemmen, zwemmen en nog meer zwemmen

Deze winter heeft Babette heel veel gezwommen. Na school zwemt ze met Hamilton om haar techniek te verbeteren en eind maart mocht Babette promotie maken van Level 7, direct naar het Foundation Swim Squad van Hamilton. Dit is meer het competitie zwemmen, maar nog steeds gericht op het verbeteren van je techniek. Ze was superblij, omdat ze naar het squad mocht en Level 8 mocht overslaan. Helemaal blij, omdat ze nu eindelijk de oranje cap mag dragen. De diverse zwem niveaus maken onderscheid met verschillende kleuren caps. Je kan dus precies zien op welk level een zwemmer zit. Nu dus eindelijk het hoogst mogelijke niveau, de oranje cap! Begin April haar eerste wedstrijd meegemaakt voor Hamilton. Babette had het goed gedaan, was erg zenuwachtig, maar blij met het verbeteren van haar eigen tijden en de hele ervaring. Met het Novice Gala via Hamilton, had Babette 2 sec van haar eigen tijd gehaald  met de 25m freestyle. 23.69 sec zwom en was er zelf verbaasd over. Ze was 4e in haar heat en uiteindelijk 5e van 38 meisjes in haar leeftijdsgroep. In het filmpje onder zwem Babette in de 2e baan van onder met een oranje cap.

Eind April had Babette een groot Gala in het Hamdan sport complex in Dubai. Dit is een officieel olympisch zwembad van 50m, met 10 banen. Hier worden ook World Cup wedstrijden gehouden voor zwemmen. Het event was over 2 dagen verdeeld. 27 scholen deden mee, en ze kwamen o.a. uit de UAE, Oman, Bahrein, Qatar, Jordanie en Sudan. Afstanden gezwommen waren 50m vrije slag, schoolslag, rugslag en vlinder slag. Deze slagen ook over 100m en voor de groep 13/14 en ouder ook 200m. Tijden werden vergeleken op leeftijd, Babette zat in de groep 8 en onder, dan had je 9/10, 11/12, 13/14 en 15 en ouder. Ze had meegedaan aan 50 vrije slag (freestyle), 50m vlinderslag (butterfly of fly), 50m rugslag (back), 50m schoolslag (breast stroke) en 100m vrije slag. De 100m was duidelijk iets te ver. Het was een super mooi event om mee te maken en bijzonder om in zo’n zwembad te mogen zwemmen. Haar school heeft gewonnen. Kijk maar naar de foto met de medailles. Babette was erg trots om deel uit te maken van deze school en dit team en heeft zich op alle afstanden verbeterd qua tijden. Dit was de eerste keer dat ze 50m officieel ging zwemmen. Anders school wedstrijden waren altijd 25m. Dit is toch even heel wat anders. Het is ook bijzonder om de namen op het grote scorebord boven het zwembad te zien. Haar naam is te lang, haar voornaam werd afgekort tot Bab! Geen medailles helaas, maar wel de ervaring van zo’n groot toernooi en wellicht volgend jaar wat kansen. Nu wordt ze gerangschikt tegen kinderen die 8 zijn en bijna 9 worden. In de heats die ze had gezwommen, zaten ook kinderen van 10 en 11. Allemaal hadden ze geen entry tijden. Back stroke vind ze het leukste en is ze het sterkst. In totaal deden 27 scholen mee uit de regio (UAE, Oman, Bahrein, Qatar, Kuwait en Jordanië) en ongeveer 700 kinderen in de leeftijd van 7-18. WSO is eerste geworden van alle scholen. In het eerste filmpje zwemt B in de 2e baan van boven. In het 2e filmpje in de 4e baan van onderen, tussen de gele en de blauwe lijnen.

De laatste wedstrijd voor school vond plaats op Emirates International School en in totaal 6 scholen deden mee. Promotie naar een hogere divisie stond op het spel en als Babette’s school zou winnen, zouden ze gaan promoveren. De andere scholen zijn verpletterd en erg leuk was het weer om te zien hoe iedereen elkaar aanmoedigt. Babette werd op de invididuele back stroke 2e en met het meisjes team van Year 3, 2x eerste met de freestyle relay en de medley relay. WSO zwemt in de 3e baan van onder in alle filmpjes.

In de Medley Relay zwemt Babette als 1e. Ze had een slechte start, dacht dat het een valse start was en stopte even. Gelukkig heeft ze een goede eindsprint, en maakt ze redelijk wat achterstand goed. Helaas is ze altijd bang om haar hoofd te stoten en stopt ze vaak te vroeg om te kijken of ze er al is. Zeker met een zwembad waar ze nog niet eerder heeft gezwommen. Uiteindelijk wordt het team eerste!

In de Freestyle Relay zwemt Babette als 2e. Het team van Year 3 wordt eerste. Op het eind van het filmpje zie je goed de andere meiden juichen voor de overwinning.

Door het goede resultaat op de medley’s en de vier individuele afstanden, is het Year 3 meisjes team overall eerste geworden en hebben ze een gouden medaille verdiend. Babette was zo blij met die team prestatie! Onder Babette samen met de beker die de school heeft gewonnen en haar gouden medaille!

Volgend jaar wil ze weer geselecteerd worden voor het zwemteam van Year 4!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.