Weer naar Nederland

Weer naar Nederland

De schoolvakanties zijn altijd lang in Dubai. We gaan altijd een week naar Nederland om familie en vrienden te zien. Dit jaar hadden we het anders in gedeeld. Ik zou eerst met Babette een week gaan, zij zou dan achterblijven bij Opa & Oma en alleen een week blijven logeren en dan zou Cor nog een week komen. Babette is dan in totaal 3 weken in Nederland geweest. Het was een groot succes. Afscheid nemen was geen probleem, elke dag even Skypen en voor ze het wist was Cor er alweer. Nu zegt ze al dat ze volgend jaar langer wilt blijven bij Opa & Oma. De eerste stop is meestal Amsterdam voor ons. We sliepen bij Claudia in de Jordaan. Heerlijk buiten gegeten op straat en goed mensen kunnen bekijken. Babette moest wel wennen aan openbare dronkenschap.

Op de zondag een heerlijke dag in Ransdorp aan het IJselmeer doorgebracht. De kinderen hebben zich heerlijk vermaakt met de trampoline en zwemmen in het meer. Alhoewel dit zwemmen best fris was door de straffe wind. Ik vond het erg dapper van Babette dat ze zonder problemen het water in sprong.

Aan het einde van de dag zijn Corrie en Alex met ons meegereden naar Leeuwarden waar we 2 nachten zouden logeren. Samen met mijn moeder hebben we een middag doorgebracht in de Aqua Zoo gelegen in de Groene Ster. Dit is een heel mooi waterpark met veel verschillende dieren. Wederom weer prachtig weer en fijn gewandeld. We zijn ook nog een ochtend gaan zwemmen met Alex. Alex wilde namelijk wel even zien hoe Babette nu in het echt zwemt. Trots liet ze dit zien aan Opa Alex.

Op dinsdag weer terug naar Raamsdonksveer gegaan om daar de rest van de week te blijven. Veel dingen ondernomen, uiteraard lekker kibbeling gegeten in het dorp bij de visboer, weer een mooi bos bloemen geplukt bij de plukboerderij in een drop dichtbij. De bloemen waren werkelijk allemaal prachtig en het is superleuk om je eigen bos samen te stellen. Als de emmer vol is, is het EUR 7,50 voor de hele bos. En als hoogtepunt zijn we een dag naar de Beekse Bergen gegaan. Superveel gelopen, we hadden gekozen om het park gewoon wandelend te zien en niet vanuit de auto. Je ziet volgens mij veel meer per voet en onderweg waren er nog mooie speelplekken.

Babette zwaaide me uit en nam afscheid zonder enig probleem. De week logeren bij Opa & Oma zou goed komen. Toch spannend, uit logeren en wij zitten op 7 uur vlieg afstand. Logeren doet ze vaker en is nooit een probleem. Dit was toch even anders en toen we het voorstelden moest ze toch even wennen aan het idee. Elke dag gezellig Skypen en ze vertelde wat ze allemaal met Opa en Oma had gedaan.

Na een week alleen, ging ze samen met Opa & Oma, Cor ophalen op het vliegveld. Prachtig toch om zo opgehaald te worden met een bord.

In Nederland heeft Babette al vervroegd haar grote verjaardagscadeau ontvangen, een nieuwe grote fiets. De huidige wordt te klein en ze gaat in de winter goed op de fiets naar school. Ze heeft hem zelf uitgezocht, een hele hippe stoere transportfiets met terugtraprem en 3 versnellingen. Samen met Cor, en Opa & Oma nog flink gefietst die week. Een trip van 25km en 2x 40km in het mooie Brabantse land.

Cor had Babette al lang beloofd dat ze naar de Apenheul zouden gaan en naar de Efteling. De Efteling gaan we elk jaar heen, sinds Babette 5 was, en elke keer was het alleen met mij. Dus dit jaar met Cor en Opa en Oma gingen weer mee. Heel handig dat die op 20min afstand er wonen. Gelukkig was de python dit jaar weer open. De eerste keer met Carlotta was Babette te klein, vorig jaar was ze lang genoeg, alleen was hij dicht omdat er een nieuwe zo komen en nu eindelijk kon ze er in. Cor had ook nog afgesproken om bij vrienden in Den Haag langs te gaan. En weer had Babette geluk, zij hadden namelijk een uitje gepland in Drievliet samen met Sylvester. Ze heeft een leuke 3 weken gehad in Nederland. Haar Nederlands is gelijk beter geworden en ze zegt nu al dat ze volgend jaar langer alleen wilt blijven logeren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.