Oslo en Roadtrip van Bodo naar Oslo

Oslo en Roadtrip van Bodo naar Oslo

Heel grappig was het toen we in Dubai in het vliegtuig stapten en de captain zich voorstelde dat het de vader van een vriendje van Babette was. We kennen redelijk wat Emirates piloten, maar hoe groot is de kans nu dat je bij iemand in het vliegtuig zit die je kent. Heel erg klein! Aan het einde van de vlucht nog even dag gezegd en uitgestapt. Voordat we naar de Lofoten gingen, zijn we eerst nog 2 dagen in Oslo geweest. Heerlijk rondgewandeld, de eerste dag was nog heel erg stormachtig en het waaide enorm. In Oslo met name veel gewandeld, het oude centrum ontdekt, naar het Munch museum geweest en een versie van het bekende schilderij ‘de Schreeuw’ kunnen zien, en nog een bootje genomen naar de diverse museum eilanden, waar we het Viking museum hebben bezocht. Na 2 dagen was het tijd om het vliegtuig naar het noorden te nemen.

Na onze heerlijke fietsweek, de boot weer genomen van de Lofoten naar Bodo en daar onze huurauto opgehaald. We zouden in 6 dagen in 1500km naar Oslo terugrijden via de vele mooie kustwegen en fjorden. Helaas de redelijk wat regen gehad, maar het was nog steeds een hele prachtige route. Naast het genieten van het prachtige uitzicht, heeft Babette met name veel gelezen in de auto! Deze zomer heeft ze echt het lezen ontdekt en vele vrije momenten pakt ze aan om te lezen.

Via de mooie kust route FV17 zijn we via de fjorden en een aantal ferries naar het zuiden gereden om in 4 dagen in Trondheim aan te komen. Na alle mooie natuur is een bezoek aan een mooie stad ook weer een goede afwisseling. De meeste B&B’s die we onderweg hadden geboekt waren goed en lagen er prachtig bij.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.