Sinterklaas en heerlijk winterweer

Sinterklaas en heerlijk winterweer

November en December zijn altijd super maanden qua weer. In de weekenden zijn we bijna de gehele dag buiten te vinden. Of aan het kamperen of fijn naar het strand.

Samen met het beste vriendinnetje van Babette fijn een ochtend op het strand doorgebracht toen Cor een paar dagen naar Nederland was. Het was super, zeewater heerlijk van temperatuur, klein windje en een paar wolkjes. Perfect strandweer dus. Lekkere boterhammen als lunch en wat water mee, maakt het helemaal af. In November is op Kite Beach sinds een aantal jaren vanwege National Day op 2 December altijd vele nationale vlaggen te zien van de UAE. Dit is altijd een prachtig gezicht en een mooi fotomomentje. Mooi om te zien dat deze vlaggen hier gewoon kunnen blijven staan, zonder kapot gemaakt te worden of gestolen.

Eind November is een middag altijd gereserveerd voor de intocht van Sinterklaas. Dit blijft altijd spannend en Babette was zo verbaasd toen ze haar presentje van een van de Pieten kreeg dat de Piet precies wist dat ze zoveel zwemt en recent een medaille had gewonnen met school.

En we zijn weer gaan kamperen samen met een Belgische familie waar we eerder in het jaar ook Oud & Nieuwe samen mee hadden gevierd. De kinderen spreken onderling een mix van Engels en Nederlands met elkaar. Grappig om te horen, Babette heeft een voorkeur voor Nederlands, maar laat het meestal afhangen van de andere kinderen waar zij een voorkeur voor hebben. Kamperen hier blijft een feestje altijd. Gezellig in de tent slapen onder de sterrenhemel en wakker worden met zonsopgang van de mooie luchten boven je. De kinderen worden altijd helemaal blij van een kampvuur en het roosteren van marshmallows. Babette is nu helemaal aan het lezen geslagen en leest altijd in de avond voor het slapen gaan minimaal 15 minuten, dus ook met kamperen samen met een hoofdlampje :). Oud & Nieuw zouden we weer met deze groep kamperen, maar dan voor de verandering in de woestijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.