Weer zwemmen in Hamdan

Weer zwemmen in Hamdan

Het afgelopen weekend was Babette weer 2 dagen in Hamdan te vinden met school. Dit is het grote Olympische zwembad, waar ze weer meedeed aan de grote scholen competitie MEUC (Middle East Unity Cup). In totaal deden 28 scholen uit de regio mee en bijna 800 kinderen in de leeftijd 7-18. De vorige editie was in April vorig jaar. Het was weer een groot feest om met school mee te doen. Haar school heeft wederom deze editie overall gewonnen. Babette heeft 6 afstanden gezwommen, 50m van Freestyle, Breaststroke en Backstroke en ook de 100m van deze slagen. Op 4 van de 6 heeft ze haar eigen beste tijd verbeterd en het belangrijkste is ze heeft gewoon heel veel plezier om dit te doen. Zwemmen in zo’n groot stadion en dan ook nog 50m is best intimiderend. Ze zwemt liever in een kleiner zwembad en dan 2x 25m wat het meestal met wedstrijden op diverse scholen is. Het is in elk geval weer een hele belevenis. Net als de vorige keer was er weer een officiële fotograaf bij en deze keer hebben we geluk gehad en had hij hele mooie actie foto’s van Babette genomen. Mooi om te zien hoe geconcentreerd ze is tijdens het zwemmen.

Onder een filmpje van haar 50m Freestyle race, ze zwemt tussen de bovenste 2 gele lijnen. Ze wordt 4e in haar heat. Nummers 1 t/m 3 zijn meisjes die ouder zijn. Uiteindelijk wordt ze 16e van 53 meisjes in haar leeftijdsgroep, wat heel erg netjes is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.