Uitstapjes in Sri Lanka

Uitstapjes in Sri Lanka

Naast het relaxen wilden we natuurlijk wel nog wat ondernemen. We zijn weer een dagje naar Galle gegaan. Babette vond dit met name leuk omdat er heel veel Nederlandse historie te vinden is. Galle is nu heel goed bereikbaar vanaf Tangalle waar ons hotel was. De heenweg hebben we de toeristische route genomen langs de kustweg. Bizar om te beseffen dat dit hele gebied zeer zwaar getroffen was met de grote tsunami en de hele weg geheel vernield was. De terugweg hebben we de nieuwe snelweg genomen. Voor ons betaalbaar (2 eur) voor een afstand van 50km, voor de Sri Lankaan niet en daarom een zo goed als lege snelweg voor ons alleen. Erg grappig waren de borden langs de weg om te waarschuwen voor pauwen.

Naast een dagje Galle zijn we ook nog naar een Nationaal Park geweest. Dit maal niet naar Yala wat een van de bekendste wildparken is. We waren hier namelijk al geweest en het was toch nog 2 uur rijden vanaf onze accommodatie. We zijn nu naar Bundala National Park geweest. Dit is een relatief klein park, en het staat met name bekend om de vele diverse vogels. Er zijn ook olifanten, maar je moet geluk hebben om die te kunnen zien. En wij hadden geluk! Het park ligt er prachtig bij en was niet verwoest in de grote tsunami ramp, omdat het beschermd wordt door een hele grote hoge duinenrij.

Op de laatste dag onderweg naar het vliegveld hebben we nog een thee plantage bezocht. Zoiets hadden we natuurlijk al gezien in de bergen rondom Ella, maar Babette was toen 2,5 jaar en weet zich daar natuurlijk niets van te herinneren. Nu weer eenzelfde soort rondleiding gehad, thee geproefd en gezien hoe diverse kruiden groeien zoals kaneel. Zeker heel interessant voor Babette en leerzaam.

Het was weer super en we gaan zeker nog een keer terug komen. Dat is best uniek voor ons. In alle jaren dat ik met Cor op vakantie ga, gaan we eigenlijk nooit terug naar een plek waar we al zijn geweest. Dit omdat er zoveel moois te zien is op onze mooie planeet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.