Bergen, sneeuw en de zijderoute

Bergen, sneeuw en de zijderoute

Onze 3e B&B lag in een dorpje in de bergen. Genoten van de prachtige omgeving, besneeuwde bergtoppen en enorme vergezichten. Het ontbijt was weer verrukkelijk, met eigen gemaakte jam, en een heerlijk omelette en vers brood. De route naar de volgende B&B ging gedeelte over een van de zijde routes en een bergpas (Selim pass), waarbij het hoogste punt op 2400m lag. Deze pas is alleen open van mei t/m september, omdat er anders veel te veel sneeuw ligt en er is niet genoeg verkeer om het open te houden. De uitzichten waren prachtig en hoe hoger we kwamen, hoe dichter bij de sneeuw die er nog was. Opgroeiend in Dubai is sneeuw iets heel bijzonders voor Babette. Ze was al superblij het te zien op de bergtoppen en nu konden we het zelfs aanraken! Onderweg nog een oude Caravansarai bezocht die aan de zijderoute ligt en honderden jaren terug als herberg diende om mensen te laten eten en warm te worden tijdens hun lange tocht. De 4e B&B lag meer in het zuiden van Armenië in het wijngebied. Zo’n 8 jaar geleden hebben archeologen bewijs gevonden dat in dit gebied al 6000 jaar geleden wijn werd gemaakt, dit is het oudste bewijs ooit gevonden.

https://news.nationalgeographic.com/news/2011/01/110111-oldest-wine-press-making-winery-armenia-science-ucla/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.