Een oud fort en een prachtige B&B

Een oud fort en een prachtige B&B

De voorlaatste nacht sliepen we in een mooie B&B, ditmaal in een permanente tent naast een bergstroompje die je mooi hoorde kabbelen in de nacht. We kwamen in de middag aan en hebben snel onze spullen uitgeladen omdat we nog graag een wandeling wilde maken naar een oud fort boven het dorp. Het was best warm, dus goed dat we pas aan het einde van de middag begonnen met lopen. Heen en terug was het iets van 8km, waarbij we 400m omhoog moesten. Babette had het even heel zwaar. Gelukkig kwamen we bij een waterbak met heerlijk koud water. Hier haar hoed ingedompeld zodat ze een natuurlijke koeling had op haar hoofd en weer energie om te lopen in de warmte. Cor loopt snel omhoog en ik loop mijn eigen tempo. Het was een hele mooie wandeling met een prachtig uitzicht op het dorp waar we sliepen en besneeuwde bergtoppen in de verte. Het fort is iets van 700 jaar oud en ligt strategisch met uitzicht op 2 valleien.

De eigenaresse van de B&B was weer super aardig. Zij sprak goed Engels, heeft ook een broer wonen in de Emiraten. Haar moeder was een super lieve dame die gelijk allemaal zelf gebakken koekjes kwam brengen voor Babette. Aangezien er geen restaurants in het dorp zijn en je 15min moet rijden voor eten hadden we gekozen om in de B&B te eten en lieten ons verassen met de maaltijd die die avond werd aangeboden. Het was weer heerlijk, wederom weer alles vers gemaakt, groentje uit de moestuin en verse kippensoep. We hadden een prachtig plekje voor onze tent, waar ook ons ontbijt werd geserveerd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.