De laatste dag

De laatste dag

Op de laatste dag hadden we alle tijd voor de om terug naar Yerevan de hoofdstad te rijden. Onderweg nog gestopt voor een korte rondleiding bij een wijnmakerij, geluncht en doorgereden naar een mooi klooster Noravank aan het einde van de kloof tegen de Iraanse grens aan. Het is een prachtig gebouw en door de zon veranderd hij elke keer van kleur, van bruin, geel naar roze. De bovenverdieping kan je bezoeken, maar daarvoor moet je wel een hele smalle steile trap op, Babette liep hier uiteraard heel soepel omhoog. Cor had hier meer moeite mee, ook omdat het best hoog en hij een beetje hoogtevrees heeft. Een bezoek aan dit klooster is meer dan de moeite waard en de ligging is fantastisch. Terug naar Yerevan hadden we de mooie berg route gereden, nog even de stad ingegaan om te eten en in de avond naar het vliegveld om de auto af te geven en in te checken voor onze vlucht die pas rond middernacht zou vertrekken. Het waren een paar heerlijke 5 dagen die aanvoelden alsof we weken waren weggeweest. Armenië heeft ons positief verrast, goed te bereizen, mensen zijn super vriendelijk, heerlijk eten en alles is heel betaalbaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.