Annie de Musical

Annie de Musical

Na maanden oefenen was het eind juni eind zover en had Babette haar show van Annie. Het was een gecombineerde show van Year 3 en Year 4. In de zomervakantie vorig jaar kregen alle studenten de details van de show, de liedjes die ze moesten oefenen, verschillende teksten waar ze uit konden oefenen. Als je je inschrijft moet je auditie doen voor alle disciplines (zang, dans, acteren), zodat de docenten alles goed kunnen beoordelen. Babette was heel zenuwachtig en wilde zich eerst nog terugtrekken. Haar toch kunnen overtuigen dat je je niet zomaar kunt terugtrekken als je je al opgegeven hebt en het toch wat verantwoordelijkheden schept. In September was er een grote auditie ronde en zijn uiteindelijk zo’n 70 kinderen gekozen voor de show. Dus toch gegaan en geselecteerd voor de musical. En wat heel bijzonder was voor haar was dat haar beste vriendinnetje die in Year 3 zit ook geselecteerd was en ze dus wekelijks samen zouden oefenen. Wekelijks zang, acteer en dans lessen afhankelijk in welke groep je wordt ingedeeld. En vanaf Februari een dag in de week nog naschools 2 uur extra oefenen, de maand voorafgaand aan het optreden nog 4 zaterdagen van 10-3 oefenen op school.

De show was erg goed, en theater afdeling van school die het allemaal organiseert is heel professioneel. Er was live begeleiding door de muziek docenten, professionele belichting vanwege het optreden in het grote auditorium waar zo’n 750 plaatsen zijn. Als je bedenkt dat de kinderen allemaal tussen de 7-9 jaar oud zijn is het heel erg goed wat ze hebben neergezet. Babette was een van de bediendes en was bij redelijk wat liedjes aanwezig op het podium.

In het onderstaande filmpje begint Babette in de rechter rij van bediendes en staat ze aan de helemaal links in de rij.

De kinderen hebben de show in totaal volledig met publiek 3x gedaan. Een keer opgetreden voor andere klassen en 2x voor publiek van veel familie, vrienden en docenten van school. Zo leuk om ze allemaal zo blij te zien dat het zo goed was gegaan.

Babette wil als ze in Year 5 zit, weer heel graag meedoen. Dus in de vakantie weer voorbereiden voor de auditie die in September aan het begin van het schooljaar zal zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.