Luchtballonvaart in de mist

Luchtballonvaart in de mist

De afgelopen week hebben Cor en ik een luchtballonvaart gemaakt over de woestijn. Heel lang geleden hebben we dit ooit een keer gedaan boven Utrecht. We vertrokken ergens in Nieuwegein en zijn toen prachtig over de rivier de Lek gevlogen en geland in een weiland achter Beusichem. We hadden het heel toevallig dit jaar met kerst aan elkaar cadeau gegeven. De voucher die we dubbel hadden, hebben we Shirley onze hulp blij mee gemaakt, omdat ze inmiddels 10 jaar bij ons is. We hadden gepland te gaan in de schoolvakantie en het bleek een prachtige dag te zijn. Hele heftige mist toen we opgehaald werden en het zicht minder dan 50m was. De avond ervoor was aangegeven dat het op basis van het weerbericht door zou gaan. Bij aankomst op de vertrekplek kregen we instructies wat te doen bij landen en kregen een riem om ons aan het mandje vast te klemmen. Alles was prima geregeld met veel Covid regels waar de organisatie zich aan moet houden. De ballon lieten ze 1x weer leeglopen, omdat de mist toch weer heftiger werd en we een tijdje moest wachten. Uiteindelijk ruim een uur later dan gepland de lucht ingegaan. In totaal waren er 7 ballonnen, en het was zo mooi met de mist en de vroege ochtend zon. De landing ging super soepel, we hoefden niet de landingspositie aan te nemen omdat het bijna windstil was net boven de grond. We voelden nauwelijks dat we geland waren. Het is een ervaring die lang bij ons zal blijven en we niet snel zullen vergeten.

Zie onder voor een compilatie van de vlucht die we hebben gedaan. Door de video krijg je een beetje het gevoel mee te vliegen.

De website heeft een beetje een achterstand die ik langzaam probeer weg te werken. Heb eindelijk weer een laptop/computer die goed werkt. Alle software ge-update, foto-archief bijgewerkt dus ik kan weer aan de slag. Beetje bij beetje worden oude posts ge-upload.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.