Fietsvakantie langs de Donau deel 1

Fietsvakantie langs de Donau deel 1

Na onze succesvolle vakantie naar de Lofoten in Noorwegen in 2018, wilden we weer op fietsvakantie. Ditmaal hadden we Eurovelo 6 route gekozen en de route gevolgd vanaf Wenen, via Bratislava naar Budapest. 3 steden en 3 landen, we zouden er 6 dagen over fietsen. Het was weer een prachtige route, met een mooie mix van natuur en steden en dorpen onderweg. Het was nog best warm, maar gelukkig heb je met fietsen altijd een rijwind. Fietsen met de vakantie is echt iets wat we allemaal leuk vinden. En Babette is duidelijk weer een jaar ouder en sterker. Nu heeft ze alles gefietst op haar eigen fiets.

Dag 1 Wenen naar Hainsburg (Oostenrijk) – 53.7km

Het eerste stuk volgde voor een groot deel de Donau vanaf Wenen. Gelukkig had Cor de hele route elektronisch doorgekregen en op zijn fietscomputer kunnen zetten en hoefden we niet de route te volgen vanaf een ouderwetse kaart. Dit maakt het wel veel makkelijker.

Dag 2 Hainsburg (Oostenrijk) naar Bratislava (Slowakije) – 38km

De 2e fietsdag was minder lang en we kwamen langs prachtige zonnebloemvelden, die helaas al bijna uitgebloeid waren. Het blijft toch een mooi gezicht. Bratislava is een prachtige plaats in Slowakije met veel barokke gebouwen.

Dag 3 Bratislava (Slowakije) naar Gyor (Hongarije) – 42.8km (excl. trein afstand).

De 3e fietsdag ging van Slowakije naar Gyor in Hongarije. Weer heel mooi langs de Donau en het platteland. Het laatste stuk hebben we met de trein gedaan, omdat dit een nogal oninteressant stuk was met industrie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.