Fietsvakantie langs de Donau deel 2

Fietsvakantie langs de Donau deel 2

Tweede helft van de fietstocht ging van Hongarije terug naar Slowakije en weer naar Hongarije.

Dag 4: Gyor (Hongarije) naar Komarno (Slowakije) – 58.9km

Dit was weer een prachtige fietsdag. Halverwege kwamen we in een dorpje met een bakker en gezellig terrasje. Deze bakker had echt de lekkerste gebakjes. We hebben allen ook 2 genomen.

Dag 5: Komarno (Slowakije) naar Visegrad (Hongarije) – 62.3km (excl. boottocht)

De start van deze fietsdag was pittig een heel lang stuk gravelpad. Verder waren we gewend dat we onderweg altijd langs dorpjes kwamen met winkeltjes waar we altijd wat te eten konden halen. Helaas niet tijdens deze etappe. 25km lang verlangden we naar iets en kwamen we niets tegen. We waren toen heel blij toen we een kleine supermarkt tegen kwamen! En we stonden onder tijdsdruk. We moesten de boot halen in Estztergom die ons met fiets en al naar Visegrad zou brengen. Gelukkig waren we ruim op tijd. Het was een prachtige boottocht van ruim een uur.

Dag 6: Visegrad naar Budapest – 63km

De laatste fietsdag was prachtig. Vanaf Visegrad weer veel de Donau gevolgd en af en toe moesten we een pontje nemen. Je merkte wel duidelijk dat we steeds dichter bij Budapest kwamen, veel meer bebouwing, drukker verkeer en meer mensen. Hele gezellige dorpjes onderweg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.