Vakantie naar Abu Dhabi

Vakantie naar Abu Dhabi

Eind November, begin December hebben we altijd veel nationale feestdagen hier. Een jaar niet echt op vakantie geweest door covid. 2 Hotelovernachtingen in de zomer tellen niet echt mee. Het was dus tijd om er wat langer tussenuit te gaan. Internationaal reizen wordt nog steeds afgeraden en veel grenzen zijn eigenlijks nog dicht. We hebben geen zin om een gehele vakantie ergens in quarantaine te zitten, of ergens vast komen te zitten indien je plotseling positief test. We kennen verhalen van mensen die weg zijn gegaan, en dan nog een paar weken vast zitten in een hotel, omdat ze maar positief blijven testen en je mag het vliegtuig niet in zonder een negatieve test. Zelfs de grens met Oman is dicht, dus een week kamperen zit er helaas ook niet in. We zijn al alternatief kort uitje 4 dagen naar Abu Dhabi gegaan. Abu Dhabi pakt de corona situatie heel anders aan in vergelijking met Dubai. Zij hebben de grens op slot gedaan sinds juni en er zijn controle posten op alle ingaande wegen. Je komt het Emiraat alleen in, als je een negatieve test kan overleggen. En als je langer dan 4 dagen blijft moet je je weer laten testen en dan met 8 dagen nog een keer. Deze regels veranderen vaak, dus altijd het nieuws in de gaten houden als je die kant op wilt. Om toch even heel ergens anders heen te gaan, hebben we ons laten testen en met een negatief resultaat konden we de grens Dubai/Abu Dhabi over. We hebben Abu Dhabi verkend, Cor had zijn fiets meegenomen en is nog 2x gaan fietsen, Babette had haar skeelers mee, allemaal een leesboek en zwemspullen. Heerlijk gegeten en nog leuke restaurantjes en cafeetjes ontdekt op aanraden van een oud collega (bedankt Margot!). De laatste dag hebben we nog een mooie kayak tocht gemaakt rondom het Louvre in Abu Dhabi. Het is echt een waanzinning gebouw van binnen en buiten. Het voelde echt even aan als vakantie. Ons hotel stond recht tegenover de bekende moskee van Abu Dhabi en met de zonsondergang heb je een prachtig uitzicht. Dit heb ik nog mooi even mee kunnen pakken. Ze hebben hier wel soms aparte regels. Het uitzichtspunt is een monument voor gesneuvelde soldaten, met een prachtige waterpartij waar je de moskee in ziet weerspiegelen. Je mocht alleen naar binnen als familie zijnde. Dus niet als man alleen of vrouw alleen. Mannen alleen wist ik, vrouwen mogen hier heel veel, verwachte dus niet dat ik als vrouw alleen niet naar binnen mocht. Babette bleef namelijk gezellig met Cor in het hotel bij het zwembad. Toen ik naar binnen wilde om foto’s te maken werd ik tegengehouden, snel Cor gebeld en Babette gevraagd om mee te komen voor 15min zodat ik mijn foto’s kon maken en toen mocht ik wel naar binnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.