Fietsen in winter

Fietsen in winter

Deze winter zijn we relatief veel aan het fietsen. De fietsvakantie die we afgelopen zomer hadden willen doen, missen we echt. Hopenlijk kan dit wel plaatsvinden in de zomer van 2021. Begin Januari wilden we eigenlijks de Al Qudra track doen van 45km, helaas toen we aankwamen was het afgesloten vanwege een fietswedstrijd. Als alternatief zijn we gaan fietsen rondom de Al Qudra meren. Om de meren is het meestal hard zand of gravel en er zijn heel veel vogels waaronder prachtige flamingo’s. Iets minder gefietst dan we in gedachten hadden, maar toch nog 21km kunnen afleggen.

Een ander weekend in Januari was Cor weg voor het werk en ben ik met Babette en haar vriendinnetje Kim weer langs het kanaal gaan fietsen. We kennen de route inmiddels goed, het is niet echt spannend meer. Het leuke van deze route is dat er zo goed als geen verkeer is en je mooi wat cafeetjes onderweg kunt opzoeken om te lunchen of wat te gaan drinken. Kim fietst nu op de fiets van haar moeder, omdat haar eigen fiets echt te klein is. Deze is nog een beetje aan de grote kant, dus met opstappen en afstappen moet ze even opletten. We zijn gaan lunchen bij een cafeetje welke Babette kent, met heerlijke gerechten op het menu. Dit was een goede motivatie voor de dames om even door te trappen toen ze niet zo’n zin meer hadden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.