Corona Lockdown

Corona Lockdown

Zoals in de vorige post aangegeven kon Cor nog met een van de laatste vluchten Saudi Arabie uit. Niet veel later gingen vele grenzen dicht, werden vluchten geannuleerd en waren er voor iets van 3 maanden geen reguliere vluchten naar Amsterdam, Europa en de rest van de wereld meer. Het vliegveld was alleen open repatriƫringsvluchten en vrachtvluchten. Voor mij een heel vreemd gevoel om niet naar Nederland te kunnen vliegen als je zou willen. We wonen niet ver van het vliegveld en zagen de ene na het andere vliegtuig van Dubai DXB naar Dubai DWC vliegen om geparkeerd te worden. In de verte kunnen we altijd vliegtuigen zien landen of opstijgen. Geen vliegtuig gezien voor een paar maanden. De scholen gingen in Dubai vanaf eind maart geheel over op afstandsonderwijs voor het gehele 3e semester en werken was vanuit huis voor mij en Cor vanaf eind maart de regel. Ik had een werkplek in de keuken, Babette in de woonkamer en Cor boven. Alles was heel surrealistisch. Iets van 6 weken een strenge lockdown gehad, het begon met alleen een avondklok in het weekend en als snel bleef deze van toepassing de gehele week. Verder moesten via een app toestemming aan de politie vragen om je huis uit te mogen om naar de supermarkt te kunnen gaan. Ik had een vrijstelling van het werk om naar kantoor te mogen. Ik werkte voornamelijk thuis, maar om de boel toch draaiende te houden moest ik wel langskomen om documenten en cheques te tekenen voor het werk. Babette is bijna 2 maanden niet het huis uit geweest. Hond uitlaten mocht eerst nog wel, en toen alleen maximaal 100m van je huis af. Tijdens de gehele lockdown kreeg iedereen per sms een waarschuwing van de avondklok, het was geen zomaar sms-je, maar een hele luide met een hard alarm dat afging. Dat was altijd weer even schrikken!

Het was een rare tijd. We kennen een paar gevallen van mensen die niet meer naar hun huis in Dubai konden omdat het vliegveld dicht was en bijna 4 maanden weg van hun familie waren. Wij zullen toch positief naar deze tijd terug kijken. Elke dag samen eten, veel spelletjes doen, veel geknutseld, samen met Babette de Burj Khalifa opgelopen met de trap (maar dan thuis). Burj Khalifa heeft 2.909 traptreden. Ons huis 21, dit betekende dus 139 keer op en neer. Verder heel veel gebakken, krentenbollen leren bakken en brood leren bakken. Cor heeft samen met Babette 2 hele mooie vogelhuisjes gemaakt. Gelukkig hebben wij een indoor fiets in huis en hebben we veel gefietst. Babette heeft nog veel ‘PE with Joe Wicks’ gedaan. Dit is een Engelse gymleraar die heel enthousiast lesgeeft en een eigen YouTube kanaal heeft. In October 2019 was hij op Babette’s school langsgewenst om de kinderen te motiveren. Tijdens de lockdown in de UK had hij gezegd dat hij elke dag een les online zou zetten voor de kinderen en de rest van familie om fit te blijven. Toen de restaurants en winkels weer geleidelijk open gingen zijn we gaan eten bij een Duits restaurant in Um Al Quwain. Hier zit een Nederlandse manager en hij heeft asperges op de kaart staan zoals we ze in Nederland eten, bitterballen en patat oorlog. De bitterballen en de asperges smaakten heel erg goed na 3 maanden thuis te zijn geweest. En zeker omdat we al wisten dat we niet naar Nederland zouden gaan in de zomer. Wat we verder geleerd hebben tijdens de Lockdown is dat Babette nu allergisch blijkt te zijn voor de hond. Nooit iets van gemerkt, omdat ze normaal veel buiten is en fysiek naar school gaat. Nu 3 maanden in huis geweest. Op een gegeven moment hele dikke pijnlijke ogen en snel een videogesprek met de huisarts gehad. En al snel was de conclusie een allergie. Oogdruppels, luchtfilter aan en Noodle niet meer in de woonkamer was de oplossing. Na de lockdown waren de oogdruppels niet meer nodig, omdat ze weer meer het huis uit ging. We hebben heel veel aan videobellen gedaan, Babette heeft sleepovers via Zoom gehad met haar vriendin. Uren kletsen, ook toen ze al in bed lagen. Aan het einde van het jaar is er altijd een sport gala op school. Dit was jaar uiteraard online via zoom. Tijdens dit gala worden alle namen genoemd van de kinderen die namens de school in de diverse sportteams zitten. Babette zat in het gymnastiek team en zwemteam. Bij zwemmen was ze uitgeroepen tot de zwemster met de meeste progressie in dat jaar (U10 = under 10 = Year 5). Ze was superblij met deze prijs en heeft een mooie beker gekregen. Iets wat Babette ook gelukt is om te leren gedurende de lockdown was het oplossen van de Rubiks kubus. Dit is mijn vroeger nooit gelukt. Ik weet dat ik vroeger zo gefrustreerd raakte dat ik alle stickers eraf haalde en hem zo probeerde op te lossen. Babette heeft het helemaal onder controle nu en haar record is nu 53 seconden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.