Zomer thuis

Zomer thuis

De zomer van 2020 zijn we niet gaan reizen vanwege Corona. Te veel gedoe, en je wilt ook niet je baan op het spel zetten als je onverhoopt niet terug kan komen omdat het luchtruim weer op slot gaat. Dus een zomer in Dubai, niet op vakantie, wel 2x naar een hotel geweest voor een nachtje en in hele kleine kring buitenshuis vrienden ontmoet. Het leuke voor Babette was dat in deze zomer al haar vriendinnetjes gewoon hier waren. Normaal zijn wij 2 weken weg en Babette 3, en de rest van de vakantie zijn we gewoon in Dubai. Velen verdwijnen nog steeds voor de hele zomer en zijn ruim 2 maanden weg. Niet gezellig voor Babette, gelukkig zijn er altijd interessante zomerkampen waar ze aan meedoet die erg leuk zijn. Deze zomer met haar 3 vriendinnetjes een-op-een gespeeld, veel gezwommen, skeeleren, tye dye en vooral veel kletsen. Daarnaast heeft ze nog een week drama kamp gedaan. Vanwege covid was er een optreden ditmaal via Zoom te volgen. Deelname was beperkt, de hele dag mondkapjes op, zelf genoeg water meenemen en voor de rest was alles ‘normaal’. Gelukkig kon het gewoon doorgaan. Iedereen was allang blij dat er weer zaken mogelijk waren. En eind Augustus kregen we het verlossende bericht van school die zou weer gewoon open gaan. Wat een opluchting na het vorige schooljaar afgesloten te hebben met 3 maanden afstandsonderwijs. De scholen hadden strengen regels opgelegd gekregen en afhangelijk van hoeveel kinderen in de klas en ruimte beschikbaar moesten ze met plannen komen hoe open te gaan. Babette’s school had bijvoorbeeld gezegd de kinderen tot 8 jaar moeten elke dag komen, die zitten niet in een leeftijdsgroep die goed op afstand via een i-pad les kunnen krijgen en zaken makkelijk zelfstandig kunnen doen. De overige klassen werden verdeeld in 2 groepen, zodat ze om de dag fysiek naar school konden gaan en dan een dag thuis. Dit werkte prima, niet ideaal, maar in elk geval een verbetering. Sommige scholen konden wel 100% open en terug naar fysiek onderwijs. Alle scholen moesten ook leerlingen die willen, volledig afstandsonderwijs aan kunnen bieden. De dag dat ze thuisschool had, kwam heel vaak haar beste vriendinnetje bij ons. Ik werk nog veel thuis, maar als je 2 werkende ouders hebt die fysiek naar kantoor moeten is het lastig met kinderen die thuis moeten blijven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.