Weer een werktrip, ditmaal Denemarken en een andere functie.

Weer een werktrip, ditmaal Denemarken en een andere functie.

Afgelopen januari ben ik voor 3 dagen op en neer geweest naar Aalborg in het noorden van Denemarken, om een dag daar op kantoor te zijn. Mijn divisie heeft hier ook een kantoor. Al een paar maanden lopen we intern tegen een aantal problemen aan, en niet altijd werkt het om besluiten te maken via emails en conference calls. Soms is het veel effectiever om de collega’s in persoonlijk te ontmoeten en knopen door te hakken. Samen met een Indiaase collega van mij, Pravin, zijn we die kant opgereisd. Een andere collega, Greg is uit Bosnië overgekomen. Het was een zeer zinvolle dag op kantoor in Aalborg.

Voor Pravin en mijzelf was het nogal een overgang vanuit Dubai. Ook al is het hier winter, het kwik komt bijna nooit onder de 16 graden ‘s nachts en overdag rond de 25. In Europa is het deze winter goed raak en evenals in Nederland lag Denemarken nog onder een dik pak sneeuw, overdag was het nog altijd -5 toen wij er waren. Ik moet zeggen dat dit nu inmiddels de 3e winter is dat we weg zijn uit Nederland en je lichaam raakt gewoon gewend aan de warmte. Het was dus direkt voor beide even slikken toen we het vliegtuig uitstapten. Tijdens de lunch heerlijk gewandeld door de lokale dierentuin. Pravin wist dat ze hier ijsberen hadden en had aangegeven dat hij die heel graag wilde zien in de sneeuw. Overdag tijdens de lunch, er snel even tussen uitgeknepen met nog 2 andere collega’s. ‘s Avonds samen met het hele team gegeten en dag 3 weer terug naar Dubai. Het was 2x een lange vlucht. Eerst een binnenlandse vlucht van Aalborg naar Kopenhagen, dan van Kopenhagen naar München en het laatste stuk vanaf München naar Dubai. Al met al doe je er toch snel 17 uur over. Cor zit nu ook in de kou voor zijn werk. Hij zit een week in Espoo in Finland (vlakbij Helsinki) op het hoofdkantoor van Nokia).

Eind januari ben ik ook intern benaderd om te solliciteren op een andere functie voor sr. Financial Controller Dubai Corporate.  Dit uiteindelijk gedaan en ik heb er zin in, het zal promotie betekenen. Ik ben straks financieel verantwoordelijk voor alle Dubai overheadkosten (salarissen van de gehele groep, reiskosten, trainingskosten, algemene kosten etc) en ik ben één van de aanspreekpunten voor finance zaken richting het Zwitserse hoofdkantoor. Verder zal ik een team van 7-8 man krijgen waar ik verantwoordelijk voor ben. Een hele andere functie dan de huidige, die veel meer operationeel is. De nieuwe functie zorgt ervoor dat ik mij breder kan ontwikkelen en veel moet samenwerken met andere business units. Het reizen zal iets minder worden en ook niet meer naar ‘spannende’ lokaties. Mijn werkreizen zullen straks bestaan uit bezoeken aan Zwitserland, Duitsland en Nederland. In Amsterdam hebben we ook nog een BV zitten die onder mijn team komt te vallen. Een andere uitdaging, met andere kansen dus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.