Mitshubishi Lancer

Mitshubishi Lancer

Mitsubishi lancer

De “strijd om de middenarmsteun” in het vliegtuig van Milaan naar Dubai is onbeslist geeindigd. De kerel die naast me zat hanteerde dezelfde strategie als ik: zodra de arm even verwijderd van de armleuning is direct toeslaan, je arm niet verplaatsen als er een beetje tegenaan geduwd wordt, maar gewoon volharden. Terugveroveren doe je door je arm een beetje meer naar achteren tussen de rugleuning en de bewuste arm van je buurman te manouvreren en subtiel de vijandelijke elleboog wat proberen in beweging te krijgen. Zoals gezegd was hij niet onbekend met deze technieken, waardoor ik er in ieder geval meer op lette dan gebruikelijk. Maar na een kleine 6 uur vliegen, konden we de strijd staken en voet op UAE grond zetten.

Daar belanden we meteen in de red tape: het huren van een auto. Hiervoor is sinds een half jaar een Temporary Driving Licence nodig. En die krijg je niet zo maar, daar moet je eerst een paar uur voor in de rij staan bij de RTA (Road Transport Authority) met bij je 2 pasfoto’s, kopie rijbewijs (beide kanten kopieren anders kan je weer achter aansluiten) kopie paspoort (inclusief kopie van je visum) en een verklaring van een geldige instantie dat je de verplichte oogtest goed doorstaan hebt. Eerst dus bij een opticien zo’n test doen, die we beiden zonder problemen halen. Een paar hantekeningen, stempels en Dirhams verder kunnen we ons aansluiten in de rij. Na nog een formulier, wat krabbels nog een digitale pasfoto en wat tijd later, zijn we allebei een pasje rijker en mogen we officieel een auto huren.

Het is een Mitsubishi Lancer geworden met handgeschakelde 5-bak en 1.3 liter motor. Can’t get any cheaper! Any slower kan waarschijnijk ook niet en het motortje moet flink toeren maken om een beetje mee te komen in het chaotische verkeer tussen de Hummers en Land Cruisers.

Met de Lancer kunnen we Dubai gaan verkennen en rondkijken in de verschillende wijken om te bepalen wat de opties zijn om te gaan wonen. De eerste afspraken met property agencies zijn ook al gemaakt, dus het gaat nu echt beginnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.