Graveltocht door de bergen

Graveltocht door de bergen

Sinds een paar maanden ben ik wat vaker met de fiets de bergen ingegaan om onverharde routes te rijden. De route plan ik met Komoot.com en zet ‘m dan op de Garmin zodat ik navigatie heb tijdens het rijden. Meestal kloppen de routes vrij goed, maar soms is de weg afsloten met een groot hek of is de ondergrond anders dan aangegeven en moet je een stuk lopen omdat er niet meer te fietsen val.

De laatste week van maart had ik vrijgenomen en had een mooie route gepland door de bergen van Fujairah. Om 6am van huis weggereden en om 7am zat ik op de fiets. Het weer was super, rond de 18 graden toen ik begon, oplopend naar 33 graden later in de ochtend. Aangezien er onderweg geen water te krijgen is, rijd ik met een Camelbak en 2 bidons. De route was perfect, en 90% was onverhard. Veel onverharde wegen zijn van het ‘wasbord’ type waar je alleen met een heel lage bandenspanning enigszins comfortabel overheen kan rijden. Gelukkig heb ik de wielen van mijn gravelfiets met tubeless banden opgezet, en omdat je dan geen binnenbanden hebt kan je met hele lage spanning rijden zonder het risico op lekrijden te verhogen. Uiteindelijk heb ik 3 uur over de route van 60km gedaan. Onderweg heb ik wat foto’s en videos geschoten en aan elkaar gepakt in een filmpje dat hier onderaan de pagina staat.

Helaas is het gravel seizoen nu wel voorbij hier, maar deze route is er zeker een om vaker te doen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.