Een paar dagen weg met het Suikerfeest

Een paar dagen weg met het Suikerfeest

Aan het einde van de Ramadan hadden we allemaal een paar dagen vrij. Cor had als verassing een paar dagen weg geboekt in een prachtig hotel waar we 2x eerder zijn geweest in 2010 en 2011. De eerste keer in 2010 was het net nieuw geopend en pas een paar maanden operationeel. Inmiddels heeft het een zeer goede reputatie, vanwege de bijzonder plek. Het ligt ver achter Abu Dhabi stad in het Abu Dhabi emiraat tegen de grens met Saudi in het gebied wat ze Liwa noemen. Deze woestijn is onderdeel van de ‘Empty Quarter’, en dit is weer het grootste onafgebroken zandwoestijn in de wereld. De trip erheen was nogal een gedoe. Sinds een jaar is er een echte grens tussen Abu Dhabi en Dubai, en moet je een negatieve Covid test laten zien aan de politie om de grens over te kunnen. Dit hadden we uiteraard, helaas werkte de app niet goed waarin dit staat vermeld. Bij mij stond het goed weergegeven, de gegevens van Cor waren niet ge-update, en een email bevestiging werd niet geaccepteerd. De politie stuurde ons weer terug….. wij een u-turn maken en proberen het bij een andere politieman en die liet ons wel door. Hij erkende het probleem met de app en laat iedereen door, zolang je maar een bevestiging kan laten zien. De rit naar het hotel is lang, 350km van ons huis. Helaas hadden we een afslag gemist omdat we gezellig aan het kletsen waren. Google stuurde ons via een alternatieve route, die helaas tot een gesloten hek leide en we weer 65km terug konden. En dit zijn hele saaie wegen, echt letterlijk 65km rechtdoor. De nieuwe juiste route was weer zo’n rechte weg 130km rechtdoor die 3x onderbroken was door een rotonde of een stoplicht! Je moet je aandacht er echt bijhouden. Gelukkig goed aangekomen en het laatste stuk weg naar het hotel is zo bijzonder 15km een priveweg van de hoofdweg, dwars door de woestijn.

De hoogte van de duinen is enorm en de kleur van het zand prachtig en het veranderd van klaar afhankelijk van de tijd van de dag en stand van de zon. Het blijft een sprookje om daar te verblijven. Het was heerlijk om even ergens anders te zijn. We missen het reizen best en hopen echt dat we in de zomer naar Nederland kunnen gaan. 2 jaar niet gaan is te lang! We hebben heerlijk gerelaxed, gegeten, gelezen, gezwommen, een enorm hoge duin beklommen en Cor had zijn fiets mee en is een ochtend heel vroeg nog gaan fietsen. We waren drie nachten weg, en dit voelde echt als een goede vakantie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.