Een plek onder de zon!

Een plek onder de zon!

Geslaagd! Na een paar dagen appartementen bezoeken is het gelukt. We hebben een appartement gevonden. In de Dubai Marina vlak aan het strand met een fantastisch uitzicht over zee en de Palm Jumeira. We hebben onbewust een beetje vals gespeeld, want de eerste bezoeken hebben we gedaan samen met Sanjay, een leasing agent van Better Homes. Ik verstond deze vriendelijke maar niet echt doortastende man vrij slecht en ik kreeg de indruk dat hij ons niet alles liet zien wat er beschikbaar was en op de eerste afspraak kwam hij meteen al anderhalf uur te laat. Vervolgens zijn we zelf bij de receptie van de woontorens langs gegaan, want sommige huiseigenaren verhuren zonder tussenkomst van een agency en schakelen daarvoor in de plaats de receptionist in, die dan bij succes een schijntje van de gebruikelijke commissie krijgt. Deze huiseigenaren gaan voor maximaal hoge huren en daar hadden we geen trek in. De huren zijn hier zo wie zo al schrikbarend hoog.

Toen heb ik maar een andere agent van Better Homes gebeld en daar een afspraak mee gemaakt. Rob Kerr, een Zuid-Afrikaan, had veel meer appartementen in de aanbieding tegen ook nog eens betere prijzen. Hij heeft ons bijzonder goed geholpen en vanmiddag hebben we de handtekening gezet onder een 1 jaarscontract voor een 1 bedroom apartment van 105 vierkante meter in de Dubai Marina met unlimited access to the private beach, private swimming pools etc. etc . Echt super gaaf!

Maar terwijl we de handtekening zetten, komt Sanjay langs. “My client Rob!” fluistert hij boos tegen onze nieuwe agent. Oeps! Niet bij stilgestaan dat er natuurlijk afspraken zijn over van wie de klant is… Gelukkig heeft Engelien de afspraken gemaakt met Sanjay en ik met Rob, dus dit biedt hopelijk uitkomst voor de heren. Ik hoop in ieder geval dat Rob gewoon zijn commissie krijgt, want hij was tenminste klantvriendelijk en goed te verstaan 😉

Hij wilde ook mijn contact gegevens en CV hebben, zodat hij bij wat vrienden en bekenden kon navragen of zij nog mogelijke banen wisten die over een paar maanden vrij komen. “They always need reliable people from Western countries” – eerst zien dan geloven, maar daar score je natuurlijk wel punten mee bij mij. Mijn gegevens zitten dan ook al in zijn mailbox.

Vandaag ook 2 recruitment buro’s mijn CV gemaild en de eerste heeft al gereageerd en gevraagd om een afspraak met hen te maken. Hier komt dus langzaam maar zeker ook beweging in.

Al met al een fantastische dag en mocht je mensen weten die op zoek zijn naar woonruimte in Dubai, dan is Rob Kerr een absolute aanrader. (ik had beloofd dat ik hem zou aanbevelen, dus bij deze: robert.kerr@bhomes.com)

DSC00474

DSC00573

DSC00482

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.