Laatste duikdag van 2009

Laatste duikdag van 2009

Afgelopen December heb ik voor het laatst gedoken samen met Hans. De 2 duiken waren supermooi, beide keren veel schildpadden van dichtbij, parende sepia’s (cuttlefish) en voor het eerst bleven de pufferfish een beetje in de buurt van de camera. Meestal als ik een foto wil maken zwemmen ze snel weg. We hadden dus geluk :).

Helaas was het erg koud, het water was iets van 24 graden, het was bewolkt en na de 2e duik regende het zelfs toen we boven kwamen. Hans had echt werkelijk blauwe handen als een smurf. Snel tegen elkaar gezegd dat het niet waarschijnlijk was dat we deze winter vaker gingen duiken. Dit is nu mijn 3e winter in de Emiraten. Ik had wel gelijk een 3mm wetsuit gekocht voor de koudere wintermaanden toen ik aankwam in 2007. De eerste winter heb ik het absoluut niet koud gehad, in 2008-2009 ook niet, maar 2009-2010 zeker wel. Je lichaam past zich wel degelijk aan, aan het warmere weer en je krijgt het duidelijk eerder koud.

Voorlopig kan en mag ik niet duiken, omdat een kleine onderweg is. De komende maanden zal ik het moeten doen met foto’s bekijken van eerdere duiken. Als Cor gaat duiken, ga ik lekker snorkelen en op het strand liggen, hier kom ik eigenlijk nooit aan toe, kijken of ik er een keertje het geduld voor op kan brengen.

Een van de vele schildpadden en Hans.

 

Parende Sepia’s, erg uniek om te zien. Helaas is de foto niet scherp.

One Reply to “Laatste duikdag van 2009”

  1. wat een mooie foto’s. Ik moet nog en hoop leren

    groetjes

    Marianne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.