Zo maar een weekend…

Zo maar een weekend…

Meestal maken we niet echt plannen voor het weekend en laten we het een beetje aankomen op het laatste moment. Cor is sinds een paar weken weer fanatiek aan het fietsen geslagen. Borrels op de donderdagavonden slaat hij nu pertinent af, anders wordt het wel heel erg lastig om vrijdagochtend om 5 uur uit  je bed te komen. Ik ben laatst wel donderdagavond gaan borrelen, samen met Priscilla, Hans, Linda, Ward en Rene naar Carters gegaan in Wafi. Het weer is hier nu top, overdag begint het weer aardig warm te worden, maar in de avonden is het genieten om lekker lang buiten te zitten.

Vrijdagochtend kwam Cor redelijk fit terug van het fietsen en besloten we ons toch nog aan te sluiten bij de geplande bergtocht met de bekende club. We zijn richting oostkust gegaan en een paar wadi’s doorgereden.

DSC_0052_resize

DSC_0055_resize

Ezeltjes altijd leuk om tegen te komen en een van de vele lokale cafetaria’s. Hier hebben we geluncht, succes gegarandeerd is met de ‘egg-cheese-chilli’ sandwich en hiermee kan niet veel mis gaan.

Op een gegeven moment kwamen we in een gebied waar allerlei constructie werkzaamheden waren. Hier zijn ze de nieuwe snelweg aan het bouwen die van Masafi naar Fujeirah gaat. Het zal ongetwijfeld een prachtige weg dwars door de bergen worden en de reistijd richting oostkust aanzienlijk verkorten. Jammer is dat een aantal mooie gebieden in het kader van de vooruitgang nu vernield worden. Via een korte lunchstop aan de Oostkust doorgereden naar een wadi die in een Omaanse enclave ligt aan de Oostkust. Deze staat in het off-road boek en je merkt gelijk dat het veel drukker is. Er stond nog redelijk wat water en veel locals gebruiken deze mooie plekken om te gaan picknicken en te genieten van het mooie weer in eigen land. Het was weer een geslaagde dag.

Wat zou er te zien zijn?

Locals aan het picknicken, Cor weet waar we heen moeten!

DIVERS1_resize

Ward onder de indruk van de enorme wagens

Er is zeker nog wat groens te vinden in de Emiraten…

De zaterdag zijn we toch maar weer de woestijn in geweest. Het weer is nog super lekker en met de Jeep is het een genot om te rijden. Het voorjaar is hier ook aangebroken en overal zie je jonge geitjes en heel veel jonge baby kamelen. De vacht van kamelenjongen is veel donziger, de aaibaarheidsfactor als je ze ziet is dan ook ontzettend hoog.

DIVERS2_resize

We waren bijna uit de woestijn toen we een Prado tegenkwamen. Deze zat lelijk vast in een kuil. Op zich niet zo moeilijk om hem eruit te krijgen, maar als de inzittenden helemaal geen hulpmiddelen bij zich hebben als een schep of hark, goede sleepkabel en een andere auto om je eruit te trekken wordt het een moeizaam verhaal. Grappig was om te zien, hoe iedereen in onze groep op elkaar ingespeeld is. In de woestijn wordt altijd uiteraard hulp aangeboden aan anderen die vastzitten. We stapten allemaal uit, haalden onze harken en schep uit de auto en begonnen de auto uit te graven. Priscilla ging gelijk met de banden leeg laten lopen, zodat de auto makkelijker eruit getrokken kon worden. Na even werk verricht te hebben, was het een eitje om de auto eruit te trekken. Nog steeds onbegrijpelijk om mensen te treffen die helemaal geen gereedschap meehebben voor als het misgaat. Gelukkig komen wij zelf bijna niet meer vast te zitten, maar je weet uiteraard maar nooit en dus moet je wel voorbereid zijn.

Dit maal had bij ons René een band eraf en bleek hij, met een zo goed als lege tank te rijden. Regel nummer 1 had hij niet opgevolgd. Namelijk voordat je de woestijn in gaat ervoor zorgen dat je tank vol zit!!!! Gelukkig redde hij het net om de benzinepomp nog te bereiken. Voor mij was het, het laatste ritje van het seizoen. Het begint toch minder comfortabel te zijn. Cor gaat nog wel regelmatig een dagje de woestijn in om te spelen :).

One Reply to “Zo maar een weekend…”

  1. Noem het maar ‘zo maar een weekend’. Wauw!
    Hoe gaat het verder? Hoorde het mooie nieuws van Casper, van harte!
    Hier gaat alles goed, Freya groeit, bloeit, kwijlt en spuugt. Kortom, precies zoals het hoort. Wij genieten er in ieder geval flink van.
    liefs, ruth

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.