Spookdorp Al Jazirat Al Hamra

Spookdorp Al Jazirat Al Hamra

Zaterdag 20 maart zijn Priscilla en ik een dagje naar Ras Al Khaimah (RAK) geweest. Hier is een spookdorpje, Al Jazirat Al Hamra. Veel eerder waren dit al van plan, maar door de regen hebben we toendertijd een andere fotografie lokatie uitgezocht. Zie post Een beetje regen. Dit maal was het weer top en zijn we vroeg in de ochtend naar RAK gereden. Voordat we bij het dorp aankwamen nog even gekeken naar de flamingo’s die ook in RAK aanwezig zijn. Helaas konden we niet heel dichtbij komen, omdat er een groot hek staat en de flamingo’s nog best ver weg stonden, zelfs met onze 400mm telelens.

Al Jazirat Al Hamra is een klein vissersdorp, welke tussen RAK en al Hamra in ligt. Delen van dit dorp wordt van gezegd dat het al ruim 100 jaar oud is en een aantal jaren geleden is het plotseling verlaten. Aan bijvoorbeeld 1 moskee is goed te zien dat hij oud is. De top doet een beetje denken aan de Al Bidyaa moskee aan de Oostkust, welke de oudste moskee van de UAE is.  Het verhaal wat lokaal in elk geval de ronde doet is dat een spook ronddwaalt in het dorp en alle inwoners op stel en sprong de huisjes hebben achtergelaten. De huizen en moskeeën zijn verlaten en beginnen flink te vervallen. Struiken en bomen beginnen door de ramen en deuren te groeien en met een beetje verbeelding is goed voor te stellen hoe de huisjes vroeger eruit gezien hebben. Meer informatie is te vinden op de RAKpedia site.

RAK summer1_resize

Diverse vervallen deuren, helaas zijn veel deuren inmiddels gesloopt en verwijderd..

RAK summer2_resize

RAK summer3_resize

RAK summer4_resize

RAK summer5_resize

DSC_0186_resize

Aangezien het de laatste tijd voor begrippen hier, redelijk veel geregend heeft, is het er nog best groen. We zagen dan ook heel veel gele bloemetjes en diverse soorten vlinders. De vlinders zijn erg lastig om te fotograferen, omdat ze heel snel zich weer verplaatsten, met name de witte waren erg lastig om te vangen in de camera.  Gelukkig nog een paar mooie foto’s kunnen maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.