Musandam

Musandam

Het meest noordelijke puntje van het Arabisch schiereiland is Musandam. Een deel van Oman dat gescheiden wordt van de rest van Oman door de Verenigde Arabische Emiraten. Tot begin jaren negentig was dit nog een afgesloten militair gebied, maar tegenwoordig kan je er vrij gemakkelijk heen. Wij zijn in alle vroegte die kant op gereden om een boottocht te maken door de Arabische fjorden.

De grens tussen de VAE en Oman is nog een echte ouderwetse stempel en controle grens. Eerst moet je een exit stempel van de VAE krijgen en een papiertje dat je auto voor Oman verzekerd is. Vervolgens moet je een visum halen bij de controlepost van Oman, waarna je auto gecontroleerd wordt op illegale handel en dan mag je de fantastisch mooie bergweg langs de kust op.

In de haven van Khasab zien we net onze boot wegvaren, maar gelukkig draaien ze om en kunnen we alsnog mee het water op om bij koraal te snorkelen en tussen de dolfijnen rond te varen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.