Een verjaardagsweekendje weg naar Liwa

Een verjaardagsweekendje weg naar Liwa

Afgelopen weekend zijn Cor en ik met zijn tweetjes een weekend naar Liwa geweest. Cor had mij getrakteerd op een vervroegd verjaardagscadeautje. Liwa desert ligt achter Abu Dhabi en maakt onderdeel uit van wat ‘The Empty Quarter’ wordt genoemd. Dit is de grootste aaneengesloten zandwoestijn van de wereld en strekt zit uit over de UAE en Saudi. Graag hadden we hier nog rondgereden met onze Jeep, maar gezien de zwangerschap zal dat niet gaan. En omdat Cor wist dat ik heel erg graag naar Liwa wilde,  had hij me getrakteerd op 2 nachten in een super mooi resort in Liwa (Qasr Al Sarab Desert Resort).

De donderdag hadden we allebei vrij genomen en zijn in de middag naar het hotel gereden. Vanaf Dubai is het zo’n 350km, met weinig verkeer op de weg konden we goed door crossen en waren we er redelijk snel. Ongeveer vanaf Abu Dhabi is het een redelijk saaie weg, en werkelijk 130km alleen maar rechtdoor door een platte woestijnvlakte. Ongeveer 20km vanaf onze eindbestemming, werd het woestijnlandschap gevormd door de hoge duinen, waar Liwa om bekend staat.

Je moet er echt midden in staan om een idee te krijgen van hoe hoog de duinen zijn. Op een foto is dit bijna niet vast te leggen. Tijdens de rit heb je al snel door, dat de richting waarin we reden het steeds minder bewoond was en dat je in deze woestijn echt goed kunt verdwalen. Het ziet er zo uitgestrekt uit, en met niet af een toe een geiten of kamelenboerderij zoals je in de woestijn bij Dubai ziet.

Het hotel is in oktober 2009 geopend en nog redelijk nieuw en dat kan je goed aan de palmbomen zien. Vanaf de weg heeft het hotel een privéweg van ongeveer 15km, zodat je echt het gevoel hebt midden in de woestijn te zitten. In dit hotel kom je echt om te ontspannen, want je kan echt weinig anders doen dan aan het zwembad liggen, van de Spa gebruik maken of helemaal niks doen. Er worden wel korte kamelentripjes georganiseerd, maar dat kennen we wel. Verder worden er ook woestijndagtochten geregeld, in ons geval dus niet geschikt en liever rijden we zelf. Qasr Al Sarab is heel ruim opgezet, want het hotel heeft maar zo’n 140 kamers en 42 villa’s.

LIWA1_resize

We hebben heerlijk met zijn tweetjes genoten van de rust en de prachtige omgeving.  Het ontbijt en diner was geweldig en een van de beste buffetten die we ooit hebben gehad. Lunch kon daarom eenvoudig worden overgeslagen, want je zat nog vol van het ontbijt. De kamer was erg mooi, we hadden een kamer met een groot privé terras, op de 1e verdieping zodat je een extra goed uitzicht hebt. Verder was de badkamer enorm, met een extra groot bad en een grote douche. Als extra verrassing had Cor nog bij het reserveren aangeven dat ik (bijna) jarig was en had hij een heerlijke chocolade mousse taart 🙂 geregeld.

LIWA2_resize

Al met al was het een super ontspannen weekend. En volgend jaar zijn we zeker van plan om weer naar Liwa te gaan om zelf te rijden, voorwaarde is wel dat we een goede oppas hebben kunnen regelen.

2 Replies to “Een verjaardagsweekendje weg naar Liwa”

  1. Ziet er erg goed uit op die foto’s zeg en ook met de verhalen erbij.Super verjaardagskado zeg! Groeten naomy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.